Meniu

15 Mai, la 16:00. Provoacă Genoa și Atalanta un festival de goluri?

Atalanta atacă grupele Ligii Campionilor pentru al treilea an consecutiv, dar de data asta trupa din Bergamo are șansa de a termina chiar pe locul 2, ceea ce ar reprezenta cea mai bună clasare din istoria clubului. În penultima etapă, trupa din Bergamo joacă la Genoa, o echipă care s-a salvat de la retrogradare și se poate spune că joacă de plăcere, astfel că ne putem aștepta la un joc cu goluri numeroase.

În ultimele două campionate, Gian Piero Gasperini a reușit s-o ducă pe Atalanta pe locul 3 de două ori la rând. Mai mult, stagiunea precedentă echipa condusă din teren de Alejandro Gomez a ajuns inclusiv până în sferturile de finală, unde a chinuit-o pe PSG până în ultimele minute. În actuala stagiune, Real Madrid a oprit-o în optimi, dar se pare că această eliminare i-a priit, deoarece performanțele din Serie A s-au îmbunătățit.

Urmează 'finala' cu AC Milan

Lupta pentru locurile de Champions League este însă încâlcită pe acest final de sezon. Atalanta are 75 de puncte, la egalitate cu AC Milan, în timp ce Napoli se află pe locul 4, la borna 73, iar Juventus este și ea pe poziția a 5-a, cu 72 de puncte.

În ultima etapă, Atalanta va juca acasă cu AC Milan, pe care a bătut-o în tur cu 3-0, astfel că importanța jocului cu Genoa este extrem de mare. O victorie în orașul care ni la dat pe Cristofor Columb ar însemna că un egal cu Milan în ultima etapă ar asigura în mare parte calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Genoa, pe de altă parte, nu mai are emoții și poate juca dezinvolt. În ultima vreme, trupa condusă de Davide Ballardini a arătat bine în ofensivă. I-a dat 3 goluri lui Lazio (3-4), a marcat și în deplasările cu AC Milan (1-2) și Juventus (1-3), deci potențial există. De altfel, Genoa a înscris în ultimele 10 etape consecutiv, timp în care a contabilizat 16 goluri marcate.

Tocmai de aceea, un GG la acest meci nu ar surprinde pe nimeni. Se cunoaște apetența Atalantei pentru gol, care cu 86 de goluri are cel mai bun atac din Serie A, iar găurile din defensivă (4 deplasări consecutive cu gol luat) pot fi speculate de Genoa. Cota de 1.80 pentru GG pare, astfel, una extrem de interesantă dată fiind contextul și este pronosticul nostru pentru acest joc.

PUNCTE CHEIE:

  • Genoa a fost implicată recent în numeroase meciuri cu goluri de ambele părți. 8 din precedentele 9 jocuri ale gazdelor s-au terminat cu pariul GG câștigător;
  • În acest sezon, Genoa este echipa care produce cele mai multe GG-uri în meciurile de acasă, acolo unde 78% din jocuri s-au terminat în zona acestui pariu;
  • Genoa a înscris în toate partidele pe care le-a disputat acasă în acest campionat cu o singură excepție, contra lui Inter, cea mai bună defensivă din Serie A;
  • În ultimele 7 confruntări directe, pariul GG a ieșit câștigător de 6 ori;
  • Cu cele 84 de goluri înscrise în 35 de etape, Atalanta continuă să aibă cel mai bun atac din Serie A. Totuși, cu cele 42 de goluri primite, echipa din Bergamo are și cea mai slabă defensivă din Top 5;
  • În precedentele 7 meciuri ale Atalantei, pariul GG a ieșit câștigător de 5 ori.