Meniu

Genoa – Parma

CONTINUĂ OASPEȚII SERIA BUNĂ DIN DIRECTE?

Genoa trăiește periculos actualul sezon de Serie A, iar după opt etape se află pe penultimul loc din clasament. Luni, roș-albaștrii închid etapa pe propriul teren, acolo unde vine Parma. Echipa oaspete nu are nici ea un parcurs strălucit, dar istoricul directelor o avantajează clar și asta va conta.

În momentul selecției unui pariu, sunt mai multe aspecte pe care e nevoie să le iei în seamă. Forma directă, absenții, nivelul adversarului și al adversarilor cu care s-a confruntat, dar și întâlnirile directe anterioare. Acesta din urmă, chiar dacă e posibil să își mai piardă din relevanță în situații excepționale, spune totuși anumite lucruri despre compatibilitatea anumitor stiluri de joc.

Genoa are o singură victorie și mulți accidentați

Gazdele de luni seară au un stil nepotrivit în acest sezon, cu siguranță. Astfel ar fi greu de explicat cum s-a ajuns să aibă doar un succes în urma celor opt etape jucate, iar acela să fie la ultima clasată, Crotone (4-1), trei puncte obținute chiar în prima etapă.

De atunci, Genoa a mai obținut două remize (1-1 în derby-ul local cu Sampdoria și 0-0 cu Verona), în timp ce în celelalte cinci partide a fost băutută destul de serios de adversari. În precedentele trei etape de campionat, gazdele au pierdut tot, două dintre întâlniri fiind programate acasă: 1-2 cu cu Torino, 1-3 cu AS Roma și 0-1 la Udinese.

În afara formei, pe Genoa ar trebui să o îngrijoreze și absențele, unele extrem de importante. Davide Zappacosta are o afecțiune musculară, la fel ca si Cirscito sau Cassata. În același timp, Biraschi are probleme la genunchi, iar portarul Matia Perin este suspendat.

Parma vine cu o zestre destul de modestă de puncte, dar nu o sperie prea tare deplasările de la Genoa. Asta pentru că în ultimele două sezoane, echipa gialloblu a făcut instrucție cu mai titrata sa adversară și a învins de patru ori. În afara celor două meciuri din Cupa Italiei, ambele câștigate, Parma a rămas fără victorie în ultimele patru partide, dar, e drept, are și adversari tari pentru Serie A și e lăudabil faptul că a pierdut doar o dată în acest interval. (2-2 cu Inter, 0-0 cu Fiorentina și 0-3 cu Roma)

Pentru că și cota la “2 solist” este una de generoasă, considerăm că există argumente solide pentru care victoria Parmei să ne poată aduce un câștig consistent la finalul zilei.

PUNCTE CHEIE:

  • Genoa are patru înfrângeri consecutive în Serie A și șase meciuri la rând fără succes în campionat. În acest timp, golaverajul ei este 3-9
  • Trei înfrângeri consecutive au genovezii pe propriul teren în campionat. Pe acest interval, golaverajul este 2-7
  • Parma are patru victorii la rând în confruntările directe, trei dintre ele la scor, astfel că golaverajul este 13-3
  • Oaspeții au o singură înfrângere în precedentele șase meciuri oficiale pe care le-a disputat, timp în care au strâns și două victorii