Meniu

Georgia – Macedonia

Reușesc cele două “pitice” să speculeze greșelile celeilalte?

Joi seara aflăm cea de-a patra echipă ce se va alătura grupei de la Euro 2020 care vine și la București. Alături de Olanda, Austria și Ucraina o vom găsi pe una dintre Georgia și Macedonia. Cele două au jucat deja de două ori în această toamnă și au terminat de fiecare dată 1-1, adică “GG”, pronostic pe care îl vedem repetat și acum.

Schimbarea formatului în care se joacă Campionatul European, dar mai ales necesitatea de a găsi o importanță și Ligii Națiunilor, cea mai proaspătă competiție coaptă în cuptorul de la UEFA, a făcut ca un duel între echipele din ultima rundă să ofere o echipă care se califică la turneul final. Dintre cele care și-au “depus” candidatura, la un pas de linia de finiș au mai rămas doar două: Macedonia și Georgia.

Macedonenii vin cu vedetele

La capitolul lot, Macedonia stă puțin mai binecu cele câteva nume cu rezonanță pe care le are în echipă. Boban Nikolov este o cunoștință mai veche a românilor după anii petrecuți în mijlocul Viitorului Constanța, în timp ce Goran Pandev, ajuns la 37 de ani, rămâne o legendă vie a macedonenilor. Ejgzan Alijovski de la Leeds United sau Arijan Ademi de la Napoli.

În turul anterior, macedonenii au trecut de Kosovo (2-1), cea care părea singura echipă care nu avea ce să caute în ultima grupă valorică. Ulterior, în ultimele două jocuri din Liga Națiunilor, gazdele au remizat în Estonia (3-3) și au făcut egal acasă chiar cu Georgia.

Georgia e aproape invincibilă acasă

Pentru cele două formații care se vor întâlni și joi, aceasta ar fi abia a treia confruntare directă. În perioada septembrie-octombrie 2020, Georgia și Macedonia s-au întâlnit de două ori, de altfel singurele meciuri directe, iar rezultatul a fost identic: 1-1.

Pentru gruzini, acest scor ar fi excelent chiar și la finalul partidei de la Tbilisi. Gazdele se bazează și pe traseul excelent pe care l-au avut în ultima vreme pe propriul teren, acolo unde au adunat zece victorii din ultimele 14 de câmp.

Macedonia poate însă să marcheze aproape oricui și nu ne-ar mira dacă am vedea un meci cu mai mult de un gol în dreptul fiecărei echipe.

PUNCTE CHEIE:

  • Trei din ultimele patru partide jucate de Georgia s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare
  • Gruzinii au pierdut un singur joc din precedentele 14 jucate acasă. În acest timp, gazdele au strâns zece victorii și patru remize, iar singurul eșec a survenit în fața Elveției (0-2)
  • Ambele meciuri directe jucate în această toamnă s-au sfârșit cu același scor: 1-1
  • Ultimele cinci partide disputate de macedoneni au găsit la final ambele formații printre marcatoare (golaverajul în această perioadă a fost de 9-7)
  • Macedonia a înscris în șase din precedentele șapte deplasări, inclusiv în Austria, Israel sau Slovenia. Singura excepție a făcut-o meciul din Polonia (0-2)