Meniu

Germania – Cehia

Ne oferă rivalele istorice un duel cu goluri multe?

Germania și Cehia se tot întâlnesc de 86 de ani, iar tradiția spune că mai de fiecare dată ambele înscriu. Caracterul amical al partidei de miercuri va oferi și mai multă relaxare celor două formații, astfel că trebuie să ne așteptăm la un duel în care golurile să abunde, mai ales că forma celor două încurajează acest pariu.

Naționala pregătită de Joachim Low nu mai sperie adversarii precum o făcea în urmă cu puțini ani, dar Germania rămâne în continuare una dintre cele mai puternice naționale de pe continent. Ultima înfrângere a cvadruplei campioane mondiale a venit în septembrie 2019, iar de atunci au urmat zece meciuri fără eșec. Dintre acestea, doar cinci au fost victorii, asta pentru că nemții dau șanse aproape oricărui adversar să marcheze în poarta lui Manuel Neuer.

“Ambele marchează” devine baza pentru germani

Fragilitatea defensivă a gazdelor de miercuri seara este dovedită inclusiv de traseul recent. În 2020, Germania a disputat cinci jocuri și nu a reușit să scape deloc fără gol primit. În ultimele 13 luni, de exemplu, singurele naționale care nu au marcat împotriva trupei lui Low sunt Irlanda de Nord, Estonia și Belarus.

În timpul trecut de la ultima înfrângere, acel 2-4 cu Olanda din toamna trecută, nemții au încasat 12 goluri în șapte partide în care nu au păstrat poarta intactă, adică o medie de aproape două pe întâlnire. În plus, partida cu Cehia îi găsește pe germani având numeroase absențe din cauza accidentărilor sau a infectărilor cu Covid. Printre cei mai importanți fotbaliști care nu participă la această acțiune sunt Marco Reus, Kai Havertz, Joshua Kimmich, Emren Can, Julien Draxler, Thilo Kehrer, Niklas Sule sau Marc-Andre ter Stegen.

Cehia e lovită de coronavirus

Adversara Germaniei are și ea probleme cu absențele, la fel cum s-a întâmplat și la precedenta acțiune a naționalei din octombrie. Jan Boril, Ondrej Kudela, Lukas Provod, Filip Nguyen și Michael Rabusic au șanse mari să rateze amicalul cu nemții, dar selecționerul Jaroslav Silhavy are câteva nume importante pe care să se bazeze.

Tomas Soucek și Vladimir Coufal, foștii colegi ai lui Nicolae Stanciu la Slavia Praga, sunt titulari la West Ham și vor fi prezenți la această partidă, la fel și Michael Kremencick, care și-a revenit după ce a fost infectat cu virusul asiatic.

Un aspect important de luat în seamă este situația din campionatul intern al Cehiei. Acesta a fost întrerupt timp de o lună și abia în weekend-ul care a trecut s-a disputat prima etapă după pauză. În acest timp, doar echipele care evoluează în cupele europene au mai fost active, adică Slavia și Sparta Praga.

Acest lucru se poate reflecta și în evoluțiile cehilor ce provin din competiția internă, care pot să arate o lipsă de ritm ușor de speculat de către nemți. E drept că nici apărarea gazdelor nu arată așa bine, tocmai de aceea ne așteptăm la un meci cu goluri de ambele părți și, eventual, cu minimum trei reușite.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele șase partide disputate de nemți s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare, iar patru dintre acestea au fost GG3+ (golaveraj 16-10 în acest interval, deci o medie de 4,3 goluri pe meci)
  • Germania are 18 meciuri la rând cu gol marcat, în 14 dintre acestea reușind să înscrie de cel puțin două ori. În această perioadă, au 49 de reușite, deci o medie de trei pe partidă
  • Toate cele șase întâlniri directe din ultimii 20 de ani s-au terminat cu minimum trei goluri pe tabelă, iar patru dintre acestea au găsit ambele combatante printre marcatoare
  • Cehii au reușit să marcheze minimum două goluri în patru din precedentele șase deplasări și au un total de 10 goluri înscrise în acest interval
  • Patru din cele mai recente cinci jocuri pe care Cehia le-a disputat s-au terminat cu pariul “GG3+” câștigător