Meniu

2 Iunie, la 22:00. Danezii găsesc golul și pe teren german.

Germania se pregătește pentru grupa de foc de la Euro cu un amical disputat contra vecinilor din Danemarca. Nordicii arată din ce în ce mai bine în ultimii ani, motiv pentru care Joachim Low, aflat la ultimele sale meciuri la cârma echipei naționale, are o misiune destul de dificilă.

Fotbalul din Europa și-a cam schimbat polii de putere în ultima perioadă. O bună bucată de vreme forțele dominante au fost Spania și Germania, cele care au câștigat Mondialele din 2010 și 2014, dar și Europenele din 2008 și 2012. Nu mai este cazul, pentru că alte naționale au luat prim-planul, în frunte cu Franța și Belgia, secondate de Anglia sau Portugalia.

Germania visează la 3 puncte doar cu Ungaria

Aflat pe banca nemților din 2006 ca antrenor principal, Joachim Low pare că și-a pierdut din pasiune, cel puțin asta rezultă din rezultatele Manschaftului din ultima vreme. Din octombrie 2020 și până acum, Germania a avut câteva meciuri modeste sau chiar catastrofale, mai ales în defensivă. Cvadrupla campioană mondială a încasat câte 3 goluri de la Turcia sau Elveția, dar dezastrele au venit ulterior. Spania a umilit-o cu un 6-0 istoric, în timp ce în ultimul meci jucat de nemți, cu Macedonia, a pierdut surprinzător acasă (1-2).

Aceste rezultate prefațează o vară toridă pentru germani, care n-au avut noroc nici la tragerea la sorți pentru Euro 2020. Naționala lui Joachim Low a fost trimisă de sorți într-o grupă cu Franța și Portugalia, adică cele care au câștigat ultimele două competiții majore. Singura speranță reală vine de la meciul cu Ungaria, adică echipa contra căreia toate celelalte 3 adversare visează să obțină toate punctele puse în joc.

Danemarca a pierdut doar cu Belgia

Amicalul de miercuri seara cu Danemarca poate reprezenta o nouă amintire neplăcută pentru nemți și asta pentru că nordicii se descurcă tot mai bine în ultima vreme. Pregătită de Kasper Hjumland, naționala de la Copenhaga are un schelet de jucători extrem de valoroși. Kasper Schemeichel în poartă, Kjaer și Christensen în centrul apărării, Eriksen, Delaney și Hojberg la mijloc, dar și Poulsen în atac sunt numele pe care danezii se bazează cel mai mult.

Rezultatele din perioada recentă trebuie să le dea destulă încredere nordicilor. În Nations League, danezii s-au înclinat doar contra Belgiei, pentru că pe Anglia au supus-o cu 1-0 pe Wembley după un 0-0 în tur, iar Islanda a fost pradă ușoară (3-0 și 2-1). Apoi, în debutul preliminariilor pentru Mondial, Danemarca a strâns deja 9 puncte din 3 meciuri și un golaveraj fabulos: 14-0! Israel (2-0), Moldova (8-0) și Austria (4-0) au picat rând pe rând testul nordic, astfel că moralul este ridicat pentru Eriksen și colegii lui.

În vederea partidei cu Germania, gândul ni se duce către un meci cu goluri de ambele părți, care este premiat cu o cotă de aproximativ 1.70. GG-ul pare în siguranță mai degrabă dacă ne gândim la Danemarca, pentru că Germania a arătat o formă îndoielnică, dar credem că până la urmă va fi un pariu câștigător.

PUNCTE CHEIE:

  • În jocurile din Nations League, defensiva Germaniei a fost într-o formă slabă. A primit gol în fiecare meci (13 în total), iar 5 dintre cele 6 partide s-au terminat cu pariul GG câștigător;
  • Ultimul meci jucat de nemți a confirmat acest trend, înfrângerea cu 1-2 suferită în fața Macedoniei acasă fiind una din surprizele recente din Europa;
  • Cu toate acestea, ofensiva Germaniei și-a făcut treaba de fiecare dată, reușind să marcheze în fiecare din ultimele 21 de meciuri;
  • În ultima vreme, Danemarca și-a arătat puterea ofensivă, cele 14 goluri marcate în precedentele 3 meciuri de calificare la Mondialul din 2022 fiind o dovadă în acest sens;
  • Ultimele 3 confruntări directe între Germania și Danemarca s-au terminat cu goluri de ambele părți, două dintre acestea fiind egaluri, iar a treia o victorie a nemților.