Meniu

15 Iunie, la 22:00. Germania, fără replică în fața Franței.

Primul mare meci de la acest turneu final este al doilea meci din Grupa F, încleștarea dintre ultimele două Campioane Mondiale, Franța (2018) și Germania (2016), și va avea loc pe Allianz Arena din Munchen. Chiar dacă Germania traversează o pasă proastă, este de așteptat ca jocul să fie unul foarte disputat iar gazdele să nu fie dispuse să cedeze ușor. În joc nu este doar orgoliul, cât mai ales necesitatea de a acumula puncte, căci pentru primele două locuri se mai luptă Portugalia (campioana Europeană en-titre) și Ungaria, o echipă aflată în creștere și foarte ambițioasă.

Dictatura franceză

Alături de Belgia și Italia, Franța este probabil cea mai în formă echipă de pe continent. De la Mondialul din 2018 elevii lui Didier Deschampes au mai pierdut doar două partide oficiale (0-2 în Turcia în 2019 și 0-2 în Olanda, în 2018). Chiar dacă s-au calificat de pe primul loc la Euro, drumul spre calificare s-a dovedit mai anevoios decât se așteptau suporterii, căci națioanala Cocoșului Galic nu a reușit să învingă Turcia (o înfrângere și un egal). În schimb, francezii au câștigat toate celelalte meciuri și au reușit în final să termine cu două puncte peste turci (care s-au încurcat acasă cu Islanda). Atacul a funcționat bine, cu 25 de goluri marcate, iar defensiva și-a făcut și ea datoria și a scos mingea din plasă doar de 6 ori.

Francezii au impresionat în schimb în Liga Națiunilor, cu 5 victorii și un egal contra Portugaliei, Croației și Suediei. Aceste rezultate le-au asigurat locul 1. Ofensiva a fost din nou la nivelul așteptărilor, cu 6 goluri marcate contra unor adversari puternici, în timp ce defensiva a fost depășită de 5 ori. După ce în octombrie îi zdrobiseră pe ucrainiei cu 7-1 într-un meci amical, Mbappe și coechipierii nu au mai reușit aceeași performanță în startul calificărilor pentru Mondial și au remizat acasă, 1-1. Au urmat însă victoriile fără gol primit contra Bosniei și Kazakhstanului, pentru ca amicalele cu Bulgaria și Țara Galilor (ambele câștigate) să aducă încrederea în tabara campionilor mondiali.

Atacul Franței este unul absolut impresionant, și îi include pe Mbappé, Griezmann, Benzema, Giroud, Coman și Dembele. De altfel, naționala franceză este probabil echipa cel mai bine reprezentată pe toate posturile - Hugo Lloris în poartă, Varane, Hernandez, Pavard și Kimpembe în apărare, Kanté și Rabiot la mijloc, este chiar greu de ales cine intră în primul 11 și cine rămâne pe bancă.

Germania, în derivă

Germania este tot mai departe de forma arătată la Mondialul din 2014. După ce la Euro 2016 au fost eliminați în sferturi de Italia, la Mondialul din 2018 nu au reușit să treacă de grupe (contra Suediei, Mexicului și Coreei de Sud). Drumul către Euro a fost facil, Germania câștigând grupa C (în fața Olandei și a Irlandei de Nord), cu 7 victorii și o înfrângere. Nemții au impresionat ofensiv, cu 30 de goluri marcate, dar apărarea a arătat slăbiciuni cu 7 goluri primite.

Liga Națiunilor s-a dovedit însă o adevărată provocare. Chiar dacă au reușit să termine pe locul 2, nemții au bifat doar două victorii (în cele 6 meciuri contra Spaniei, Elveției și Ucrainei) și au încasat nu mai puțin de 13 goluri (dintre care aproape jumătate în ultima rundă, 0-6 cu Spania). De altfel, nemții nu au reușit să închidă poarta în nici unul din meciuri.

Drumul spre Qatar nu a început mai fericit - după o victorie categorică cu Islanda, a venit o victorie la limită contra României și apoi marea surpriză a calificărilor - înfrângere acasă cu Macedonia de Nord. Nici în amicalul cu Danemarca, 1-1, naționala lui Low nu a arătat mai bine. Nemții au reușit totuși să se descătușeze contra Letoniei, 7-1, dar este problematic că și un astfel de adversar a reușit să le marcheze. Astfel, deși ofensiva arată bine, cu jucători precum Sané, Gnabry, Havertz și Muller, defensiva pare fragilă și ar putea avea mari probleme contra super-atacanților francezi.


În ultimii ani, Franța s-a dovedit un adversar foarte dificil pentru nemți (trei victorii și două egaluri cu un golaveraj de 8-3). Cum lucrurile arată mai disproporționat acum decât la ultima confruntare directă (câștigată de francezi), mizăm și acum pe o victorie a lui Benzema & co, iar cota de 2,75 pare chiar generoasă. Ținând cont de probleme defensive ale nemților și de atacul franței, un alt pariu foarte atractiv din oferta Superbet este ca francezii să puncteze de minim două ori, la o cotă de 2.67.

PUNCTE CHEIE:

  • Franța are 5 victorii și un egal în ultimele 6 meciuri oficiale;
  • În total, Franța are 20 de victorii în ultimele 25 de meciuri;
  • În ultimele 5 confruntări directe, francezii s-au impus de 3 ori și au terminat de două ori la egalitate;
  • Germania a pierdut recent cu Macedonia de Nord și Spania și a obținut doar un egal cu Danemarca, echipe mai slab cotate decât Franța.