Meniu

31 Martie. Germania pierde uluitor cu Macedonia, dar ne câștigă pariul!

REUȘESC GERMANIA ȘI MACEDONIA SĂ NE OFERE GOLURI DIN BELȘUG?

Germania caută a treia victorie la rând în debutul preliminariilor pentru Mondial și sunt șanse uriașe să o și obțină. Cum contra Macedoniei se pune doar problema scorului, ne-o punem și noi. Iar concluzia este că și dacă nu vom beneficia de ajutorul oaspeților, care de altfel sunt capabili să înscrie, tot vom avea măcar 3 goluri în meci.

Atacul Germaniei este unul dintre cele mai bune din lume și acest lucru s-a văzut și la sfârșitul săptămânii trecute, la București. Tocmai de aceea, mai toate meciurile pe care nemții le dispută în compania naționalelor inferioare pleacă de la premisa ‘cât le vor da?’.

Niță a blocat 3+-ul duminică

Contra României, Joachim Low a preferat să îl lase pe Timo Werner pe bancă și a început cu un atac format din Havertz, Sane și Gnabry, ultimul fiind folosit ca vârf împins. Arsenalul pe care cei trei l-au etalat a fost impresionant, chiar dacă în multe momente a părut că nici nu se întrebuințează prea tare. Viteză, tehnică, driblinguri și, mai ales, încredere în propriile forțe. La finalizare au existat unele probleme, dar asta și pentru că Florin Niță a fost în zi mare. Portarul României a scos 8 mingi de gol și a reușit să țină naționala tricoloră în viață până spre final, când elevii lui Rădoi au fost la un pas să dea lovitura.

Dacă între meciurile cu Islanda (3-0) și România (1-0), Low nu a făcut nicio schimbare în primul ‘11’, este de așteptat ca înaintea jocului cu Macedonia să apară anumite modificări. În primul rând, Emre Can se pare că va fi odihnit și în locul lui sunt șanse mari să apară Philipp Max, cel care în acest sezon a marcat 6 goluri și a oferit 11 pase decisive în tricoul lui PSV Eindhoven. Apoi, Gnabry ar putea fi lăsat și el pe bancă pentru a i se face loc lui Werner, iar Ter Stegen este posibil să îi ia locul în poartă lui Manuel Neuer.

Macedonia și-a ‘concediat’ atacantul

Pentru Macedonia, acest meci este mai degrabă unul de aclimatizare la aerul rarefiat al înălțimilor în vederea participării la Euro 2020. Naționala galben-roșie a arătat contra României că are stofă, chiar dacă a pierdut cu 2-3, iar împotriva liliputanilor din Liechtenstein s-a dezlănțuit. După ce la București au ratat în repetate rânduri, duminică, la Skopje, ținta a fost mult mai facilă, iar scorul de 5-0 vine să o confirme.

Totuși, naționala condusă din teren de Goran Pandev are și o problemă care ar putea afecta atmosfera din sânul lotului. Ilija Nestorovski, atacantul de 31 de ani de la Udinese, a fost scos din lot după bucuria de la ultimul gol marcat cu Liechtenstein. Fotbalistul a început meciul pe bancă după evoluția modestă din prima repriză cu România, dar a reușit să transforme penalty-ul pe care Macedonia l-a primit pe final, la 4-0. După gol, Nestorovski s-a îndreptat spre una din camere și a început să înjure furios. ‘Nu m-am adresa fanilor, pe care-i respect enorm, ci doar câtorva persoane care mi-au terorizat familia în ultimele zile, se știu ei’, a încercat atacantul să explice. Selecționerul Igot Angelovski nici nu a vrut să audă și l-a pus pe liber pe experimentatul fotbalist: ‘Nu acceptăm asemenea comportament la națională’.

În acest condiții, există două variante. Prima ar fi că Macedonia este decalibrată, astfel că Germania poate să profite și să le umple tolba. A doua ar fi ca oaspeții să joace și mai motivat, lucru care ar putea duce inclusiv la un gol marcat în poarta nemților. Oricum ar fi, ne așteptăm la goluri, iar cota pentru ‘3+’ este undeva în jurul bornei 1.50, deci decentă.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultimele 6 partide oficiale ale Germaniei, pariul ‘3+’ a ieșit câștigător de 5 ori. Singura excepție este meciul de duminică seara contra României;
  • În cele mai recente preliminarii, cele pentru Euro 2020, atacul Germaniei a rulat la turație maximă. În 8 jocuri de calificare, nemții au înscris de 30 de ori;
  • Germania are la dispoziție o serie de atacanți spectaculoși: Timo Werner (Chelsea, 15 goluri pentru națională), Leroy Sane (Bayern M., 6 goluri) și Serge Gnabry (Bayern M, 15 goluri);
  • Ambele partide pe care Macedonia le-a jucat în aceste preliminarii s-au terminat cu câte 5 goluri pe tabelă;
  • Macedonia are un atac prolific în ultima perioadă, cu 19 goluri marcate pe parcursul a 10 meciuri.