Meniu

Germania – Ucraina

Reușesc ucrainenii să contribuie și ei la spectacolul de pe Red Bull Arena?

Germania nu mai are aceeași vigoare în defensivă, iar acest lucru s-a văzut deseori în ultima vreme. Cu șanse la locul 1 și la calificarea în semifinalele competiției, ucrainenii vor cel puțin un egal, iar pentru asta trebuie neapărat să marcheze, lucru de care sunt cu siguranță capabili.

Joachim Low reușește să găsească în continuare resurse pentru a transforma naționala pe care o antrenează într-una de elită. Fără să mai aibă un lot completat în majoritate de fotbaliști strălucitori, Germania a rămas una din cele mai bine cotate selecționate de pe continent.

Nemților le lipsesc jucători importanți

Acest lucru s-a văzut și în amicalul cu Cehia, când Low a decis să odihnească o bună parte din jucătorii importanți pe care-i are la dispoziție. În ciuda faptului că lista absenților este una extrem de consistentă, antrenorul nemților nu i-a folosit deloc pe Manuel Neuer, Serge Gnabry, Timo Werner sau Niklas Sule.

Chiar și așa, cvadrupla campioană mondială a reușit să câștige cu 1-0 prin golul lui Waldschimdt și să lungească la 11 seria invincibilă pe care o are la activ. E drept că victoria venea după ce în precedentele cinci partide Germania a înregistrat patru remize, singurul succes fiind înregistrat chiar la partida tur din Ucraina (2-1)

La meciul cu echipa lui Shevcenko vor reveni jucătorii menajați, Gnabry fiind poate cel mai “fierbinte” dintre aceștia. Jucătorul lui Bayern are 14 goluri în primele sale 15 prezențe în distribuția panzerelor și nu se va opri aici.

Printre cei mai importanți fotbaliști care nu participă la această acțiune a naționalei sunt Marco Reus, Kai Havertz, Joshua Kimmich, Emren Can, Julien Draxler, Thilo Kehrer, Niklas Sule sau Marc-Andre ter Stegen. Din acest motiv, evoluția celor prezenți va trebui să fie aproape perfectă pentru a obține toate punctele contra oaspeților din est.

Ucraina are șanse la semifinale după succesul cu Spania

Iar adversara Germaniei nu e una oarecare, chiar dacă rezultatele din ultima vreme sunt oscilante. Ucraina a învins Spania în etapa precedentă a Ligii Națiunilor (1-0) și este în continuare în cărțile calificări. În acest moment, ibericii au 7 puncte în clasament, în timp ce Germania și Ucraina au unul mai puțin. Aflată pe ultimul loc, cu două puncte, Elveția nu mai contează practic pentru calificare.

Echipa lui Andryi Shevcenko a jucat și ea la mijlocul săptămânii un amical, în deplasarea din Polonia, dar leșii i-au învins fără mari probleme cu 2-0. A fost al patrulea meci consecutiv fără victorie în deplasare, ceea ce face meciul de la Leipzig și mai provocator.

Oricum, Ucraina a demonstrat că poate înscrie în fața oricui, iar defensiva fragilă a gazdelor poate să fie lejer o victimă a lui Moraes sau Yarmolenko. Tocmai de aceea, ne așteptăm la un meci în care ambele formații să marcheze și nu este exclus să vedem și pariul GG3+ câștigător.

PUNCTE CHEIE:

  • Șase din precedentele șapte jocuri pe care Germania le-a disputat s-au terminat cu ambele formații pe tabelă. Patru dintre acestea au fost chiar GG3+
  • Nemții au încasat gol în șase din cele mai recente opt meciuri pe care le-a avut programate pe propriul teren. Singurele care nu i-au marcat au fost Estonia, Belarus și Cehia
  • Patru din precedentele cinci meciuri directe s-au terminat cu ambele formații printre marcatoare. În trei dintre acestea s-au înscris minimum trei goluri
  • Ucraina a marcat în 13 din ultimele 15 meciuri jucate și are un total de 25 de goluri înscrise în acest interval
  • Germania are 19 meciuri la rând cu gol marcat, în 14 dintre acestea reușind să înscrie de cel puțin două ori. În această perioadă, are 50 de reușite, deci o medie de 2,6 pe partidă
  • Germania a încasat opt goluri în precedentele cinci jocuri de pe teren propriu, Elveția și Turcia reușind să înscrie de câte trei ori