Meniu

Gilles Simon – Tommy Paul

Își probează francezul experiența net superioară?

Turneul de la Paris este ultima competiție din circuitul ATP a acestui an, exceptând Turneul Campionilor de la Londra, care adună la start doar cei mai buni opt jucători ai anului. În primul tur, veteranul Gilles Simon (58 ATP) îl întâlnește pe neexperimentatul Tommy Paul (59 ATP), iar francezul este mare favorit.

Americanul de 23 de ani este un jucător care și-a petrecut cea mai mare parte a carierei jucând în circuitul Challenger. Dovadă stă și experiența sa în privința turneelor indoor, acolo unde a strâns 47 de jocuri, însă doar nouă dintre acestea sunt în turnee ATP, două chiar în calificări. Din cele șapte jocuri strânse pe tablourile principale ale competițiilor de băieți mari, Paul nu a câștigat decât două, chiar săptămâna trecută, la Nur-Sultan, în Kazahstan.

Simon are cinci trofee indoor și o semifinală la Paris

De partea cealaltă, Gilles Simon este deja o mică legendă a circuitului. Francezul, cunoscut publicului din România datorită celor trei trofee câștigate la Openul de la București, are peste o mie de meciuri jucate în circuitul ATP. Dintre acestea, peste 200 sunt în competițiile disputate în sală, acolo unde a cunoscut performanțe excelente.

Simon a câștigat cinci trofee ATP în cadrul turneelor indoor, patru dintre ele pe tărâm francez, ultimul fiind adjudecat în 2018. Anul acesta, jucătorul de 34 de ani a strâns șapte victorii și cinci înfrângeri, față de palmaresul adversarului său, care are tot atâtea eșecuri, însă doar două succese.

La turneul de la Paris, francezul are drept cea mai bună performanță o prezentă în semifinale, lucru care s-a întâmplat în 2012. De atunci, a mai obținut opt victorii la turneul din capitala Hexagonului, dar și șapte înfrângeri, fiind eliminat în turul 1 doar de două ori.

Pentru meciul de luni, mizăm pe o victorie a francezului, eventual chiar în minimum de seturi.

KEY POINTS:

  • Simon are trei victorii indoor în ultimele două săptămâni la jucători redutabili, precum Denis Shapovalov sau Marton Fucsovics
  • Paul a strâns doar două victorii în toată cariera în turneele indoor, ambele săptămâna trecută, în fața unor adversari de rang inferior: Radu Albot și Stefano Travaglia
  • Simon are un palmares excelent anul acesta în turneele pe suprafață rapidă, 15-5, în timp ce adversarul său are un scor negativ: 15-17