Meniu

Girona - Las Palmas

Continuă Girona forma bună de acasa?

Girona primește astăzi de la ora 22:00 vizita celor de la Las Palmas, într-un meci ce constituie o ocazie numai bună de a urca multe locuri în clasament. Gazdele au încheiat magistral sezonul trecut pe teren propriu, unde în ultimele 11 meciuri de pe Estadio Municipal de Montilivi au obținut 7 victorii și 3 egaluri. Acest lucru le-a asigurat prezența în play-off-ul de promovare în La Liga, unde au trecut de Almeria în semifinale, dar s-au văzut înfrânți de Elche în finală.


Un început ezitant de sezon

Cu siguranță, Girona ar vrea să atace din nou promovarea în prima ligă, dar startul de sezon le-a tăiat elanul băieților lui Juan Carlos Unzue. Până acum, ce-i drept, au disputat doar 3 jocuri pe teren propriu (au mai adăugat 2 victorii seriei menționate mai sus, dar și o înfrângere chiar în debutul sezonului) și au efecutat nu mai puțin de 6 deplasări (un bilanț perfect egal - 2 victorii, 2 egaluri și 2 înfrângeri). Două victorii obținute în meciurile restante i-ar urca până pe locul 4, ocupat acum de Leganes.

Marea problemă a Gironei o reprezintă însă atacul - au marcat doar 7 goluri în cele 9 meciuri disputate (la această serie se mai adaugă și două meciuri fără gol marcat în finala de play-off cu Elche).

Fără victorii în deplasare

Las Palmas are o serie dezastruoasă în deplasări. Sezonul acesta au obținut 3 puncte din 5 meciuri pe teren străin (3 egaluri și 2 înfrângeri), asta după ce încheiaseră și sezonul trecut cu o singură victorie în ultimele 11 deplasări (plus 5 egaluri și 5 înfrângeri). Lipsa formei și zestrea de doar 13 puncte după 10 meciuri (jumătate față de liderul Espanyol), anunță un sezon fără obiectiv pentru oaspeți (nu există amenințarea retrogradării, căci formații ca Alcoron și Sabadell par deja victime sigure).

Dacă adăugăm și faptul că Girona a câștigat 3 din ultimele 4 întâlniri directe (una din victorii a fost cu 6-0, iar un meci din cele 4 a fost egal), cota de peste 2.1 oferită pentru gazde pare un pariu de luat.

KEY POINTS:

  • Girona a câștigat 3 din ultimele 4 întâlniri directe (golaveraj 9-1);
  • Girona are 9 victorii în ultimele 13 meciuri acasă (în 8 din aceste meciuri nici nu a primit gol);
  • În meciurile de acasă, Girona are cel mult un gol primit în ultimele 15 meciuri.
  • Las Palmas are o singură victorie în ultimele 17 deplasări (dar a marcat minim un gol în 10 din aceste meciuri).