Meniu

14 Decembrie: Girona a livrat un nou meci fără goluri

CÂT DE TARE ÎȘI DORESC CELE DOUĂ ECHIPE SĂ MARCHEZE?

Girona și Rayo Vallecano închid etapa 18-a din liga secună spaniolă, una dintre cele mai lipsite de spectaculozitate din partea civilizată din punct de vedere fotbalistic a Europei. Gazdele sunt maestre în meciurile din zona NGG, iar Rayo are și ea o slăbiciune pentru acest pariu când pleacă în deplasare.

Sezonul trecut, cele două combatante ale confruntării de luni seara au avut același coșmar: Elche. Rayo a pierdut participarea în play-off-ul pentru promovare după ce echipa din sud-estul Spaniei a marcat în ultimele minute ale ultimei etape și i-a suflat astfel locul 6, iar apoi, Girona a primit lovitura decisivă în finala pentru La Liga chiar în minutul 90+6!

La Liga2 joacă la sub 1,5

Așa cum spuneam și mai devreme, La Liga2 este genul acela de competiție unde echipele joacă mai întâi ca să nu primească gol și abia apoi se gândesc să și marcheze. Dacă de obicei în textele pe care le scriem pe PunePariu.ro subliniem anti-jocul din prima ligă, ce se întâmplă în cea secundă este uneori ridicol din punct de vedere al spectacolului.

Înaintea partidei de la Girona, media golurilor pe meci din La Liga2 este de 1,97, iar rata NGG-urilor este mult peste jumătate, mai exact la 62% din jocuri. În mod evident, cele mai populare scoruri sunt 1-0, 0-1 și 0-0. Primul s-a repetat de 36 de ori, adică în 18,3% din cazuri, cel de-al doilea are un procentaj de 11,7% din total, adică 23 de situații în care oaspeții au bătut la limita minimă, iar remiza albă s-a înregistrat de 22 de ori, deci în 11,2% din cazuri. În total, vorbim de 81 de meciuri din 197 care s-au terminat “sub 1,5 goluri”, deci un procent de 41,2%!

Girona e campioană la NGG

Printre echipele cu cel mai mare procentaj al NGG-urilor este Girona, care nici nu marchează, dar nici nu prea încasează. După 17 etape, gazdele de luni au înscris de 15 ori și au primit 14 goluri. Același număr de goluri a fost primit și de Rayo, care are însă 17 reușite, aceasta fiind singura diferență față de adversara de luni, deoarece altfel, linia de clasament este identică: opt victorii, trei egaluri și șase înfrângeri.

Diferența vine la procentajul NGG-urilor, acolo unde Girona este pe locul 4 din întreaga ligă secundă spaniolă, cu un total de 76% din meciuri în care a marcat maximum o echipă. Nici Rayo nu depășește pragul de 50% la pariul GG, dar stă puțin mai bine (sau mai rău, depinde de perspectivă), cu 35% de jocuri în care au marcat ambele combatante.

Pentru că lucrurile sunt de așa natură, o confruntare între două echipe care nu prea intră în zodia GG-ului trebuie analizată atent. Noi am analizat atent și credem că NGG este un pariu cu șanse serioase de reușită luni seara.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele cinci partide ale Gironei s-au terminat cu pariul NGG câștigător (golaveraj 5-2 în acest interval). De asemenea, 13 din cele 17 jocuri ale sezonului au bifat același pariu;
  • Precedentele patru jocuri pe care gazdele le-au disputat pe teren propriu s-au terminat cu maximum o echipă pe tabela de marcaj, la fel și 12 din ultimele 15;
  • Două din cele mai recente trei confruntări directe nu au găsit ambele echipe printre marcatoare la final (golaveraj 5-2 pentru Girona);
  • 11 din cele 17 meciuri ale lui Rayo din acest sezon al ligii secunde spaniole s-au terminat cu maximum o echipă printre marcatoare;
  • Șase din ultimele nouă jocuri din deplasare ale celor de la Vallecano s-au terminat NGG.