Meniu

2 Martie. Dortmund confirmă încrederea și câștigă cu Gladbach.

VEDEM O NOUĂ VICTORIE A LUI DORTMUND LA GLADBACH?

Borussia Monchengladbach și Borussia Dortmund se vor duela în cel mai incitant sfert de finală din Cupa Germaniei. Cele două reprezentante ale nemților în optimile Ligii Campionilor își pot rezolva frustrările de pe plan intern cu acest trofeu, mai ales că sperietoarea Bayern Munchen a fost eliminată, astfel că ne așteptăm la un meci pe cinste.

Rivalitatea locală între cele două Borussii a găsit-o pe Dortmund câștigătoare în mai toate duelurile din ultimii 5 ani. Echipa oaspete a administrat inclusiv câteva umilințe lui Gladbach, inclusiv un 6-1 în 2017, un 4-0 în 2015 și, cel mai recent, acel 3-0 din turul campionatului.

Marco Rose se luptă cu viitoarea echipă

Totuși, ultima confruntare dintre cele două a fost câștigată de echipa lui Marco Rose în ianuarie, atunci când Monchengladbach s-a impus cu 4-2 după ce a fost condusă cu 2-1. Interesant este că antrenorul gazdelor va schimba băncile din sezonul viitor, fiind deja acontat de Dortmund, echipă cu care a semnat deja un contract.

Pentru această decizie, tehnicianul de 44 de ani a intrat deja în vizorul fanilor actualei formații, care îl învinovățesc pentru rezultatele din ultima vreme. Gladbach nu a mai câștigat de la începutul lui februarie, atunci când elimina pe Stuttgart din optimile Cupei Germaniei (2-1), iar de atunci a mai jucat 5 meciuri. Dintre acestea, doar una nu s-a terminat cu o înfrângere, 0-0 la Wolfsburg, în rest, 4 înfrângeri și un goalveraj de 4-9. Cea mai recentă a venit sâmbătă în campionat, contra lui Leipzig, care a revenit miraculos după ce a fost condusă cu 0-2 la pauză și a câștigat cu un gol al norvegianului Sorloth în prelungiri.

Dortmund capătă tracțiune

Pentru Gladbach se anunță zile gri și în continuare, deoarece duelul din sferturile Cupei Germaniei cu Dortmund îi prinde pe oaspeți într-o formă excelentă. Borussia a câștigat ultimele 3 partide, iar asta în mare parte grație atacului. A bătut-o întâi pe Sevilla în Spania (3-2), iar apoi, în celelalte două jocuri din Bundesliga disputate a trecut cu 4-0 la Schalke și cu 3-0 de Arminia Bielefeld.

Dintre cele 10 goluri înscrise în această perioadă, 4 au purtat semnătura lui Haaland, în timp ce Sancho și Dahoud au marcat fiecare câte două. Englezul pare că și-a revenit după o perioadă mai gri și se pare că a trecut peste depresia în care intrase după ce a ratat transferul de 100 de milioane de euro la Manchester United.

Este de așteptat ca Dortmund să continue forma bună din ultima perioadă și la confruntarea cu Gladbach, iar cota pentru un succes al oaspeților în timp regulamentar este excelentă: 2.10.

PUNCTE CHEIE:

  • Dortmund a câștigat ultimele 3 meciuri consecutive, reușind să marcheze de minimum 3 ori de fiecare dată (golaveraj 10-2 în acest timp);
  • Gladbach are 5 meciuri la rând fără victorie, 4 dintre acestea fiind înfrângeri;
  • Gazdele au suferit 3 înfrângeri consecutive pe propriul teren, golaverajul în acest interval fiind de 2-6;
  • Dortmund a câștigat 12 din ultimele 13 confruntări directe. În această perioadă, 10 partide s-au terminat cu minimum 3 goluri, iar 8 au fost GG3+;