Meniu

HAALAND ÎNFINGE CUȚITUL ÎN DORTMUND

Manchester City și Borussia Dortmund vor încerca să își continue startul perfect în Liga Campionilor 2022-23 în lupta de miercuri, pe Etihad Stadium, în Grupa G.

Echipa lui Pep Guardiola s-a impus cu 4-0 în fața Sevillei în prima zi de meci, în timp ce BVB s-a impus fără probleme, 3-0 acasă cu modesta FC Copenhaga.

E ÎN SFÂRȘIT SEZONUL LUI CITY?

Capacitățile lui Erling Haaland de a înscrie goluri în Premier League ar fi putut fi puse sub semnul întrebării înainte de sosirea sa pe Etihad Stadium - dar astfel de îngrijorări au fost între timp spulberate - în timp ce înclinația sa pentru momentele de glorie din Liga Campionilor fusese deja bine stabilită.

Atacantul de 22 de ani a marcat de două ori în victoria cu 4-0 împotriva Sevillei, ajungând astfel la 25 de goluri în 20 de meciuri în Liga Campionilor, în timp ce Phil Foden și Ruben Dias au marcat și ei pe Estadio Ramon Sanchez , iar Haaland nu are nevoie de o motivație suplimentară pentru a se impune aici în fața vechilor săi angajatori.

Echipa lui Guardiola - la fel ca toate echipele din Premier League implicate în competițiile europene - s-a bucurat de luxul rar al unei săptămâni libere în urma decesului Reginei Elisabeta a II-a, ceea ce a însemnat că actuala campioană în exercițiu nu a avut șansa de a pune mai multă presiune asupra lui Arsenal în fruntea clasamentului.

Cu toate acestea, City a reușit să traverseze cu succes primele șapte meciuri ale sezonului fără înfrângere în toate competițiile și a marcat cel puțin trei goluri în fiecare dintre cele patru întâlniri de pe teren propriu - acumulând 17 în total - iar Guardiola va conduce, de asemenea, un meci din Liga Campionilor pentru a 150-a oară în această săptămână.

Fostul antrenor al Barcelonei și al lui Bayern Munchen își continuă dureroasa așteptare pentru o onoare europeană în fruntea Cetățenilor, dar gazdele au acum șansa de a-și extinde seria de pe teren propriu la 21 de meciuri din Liga Campionilor fără înfrângere, în timp ce Dortmund se deplasează în Anglia după o înfrângere dureroasă în deplasare.

bonus liga campionilor

DORTMUND, FAVORITĂ LA LOCUL DOI ÎN GRUPĂ

După ce RB Leipzig a fost învinsă cu 4-1 de Shakhtar Donetsk, RB Leipzig a apelat la fostul antrenor principal al Borussiei Dortmund, Marco Rose, după ce l-a dat afară pe Domenico Tedesco, iar fostul șef al BVB a supervizat un succes categoric în fața fostului său club din Bundesliga.

Lovitura de cap a lui Willi Orban, șutul lui Dominik Szoboszlai și lovitura de cap a lui Amadou Haidara au consfințit succesul cu 3-0 pentru Die Roten Bullen în fața lui Dortmund - același scor pe care galben-negrii l-au aplicat în fața lui Copenhaga în debutul Ligii Campionilor.

Înfrângerea de pe Red Bull Arena a pus capăt unei serii de trei victorii consecutive și trei meciuri consecutive fără goluri pentru Dortmund, care ar putea să se descurce cu Haaland, vedeta Ligii Campionilor, în fruntea liniei în acest moment, dar impactul unui anume Giovanni Reyna a fost bine simțit săptămâna trecută.

Intrând ca înlocuitor timpuriu pentru a-l înlocui pe Thorgan Hazard, accidentat, tânărul de 19 ani a pregătit eforturile lui Jude Bellingham și Raphael Guerreiro împotriva lui FC Copenhaga și va spera să joace un rol cheie în timp ce Dortmund încearcă să evite o a treia înfrângere consecutivă în Liga Campionilor în deplasare.

Dată fiind ambiția lui Dortmund dar și relativa ușurință cu care City primește gol, mizăm pe un meci în care vom vedea reușite la ambele porți, pariu pentru care avem o cotă de 1.90.

PUNCTE CHEIE:

  • City s-a impus cu același scor, 2-1, în cele două întâlniri din dubla de acum un an și jumătate;
  • 5 din cele 6 meciuri jucate sezonul trecut de City în grupele Ligii s-au terminat cu goluri la ambele porți, în timp ce campioana din Premier League nu a reușit să păstreze nici o dată poarta intactă.