Meniu

25 Ianuarie. CFR Cluj câștigă la Sibiu după un meci cu goluri.

REUȘESC CLUJENII O NOUĂ VICTORIE ECONOMICOASĂ?

Campionatul României nu este cunoscut pentru fotbalul ofensiv pe care echipele îl practică ci mai degrabă datorită (sau din cauza) defensivelor de fier și al fotbalului anti-spectacol. Dacă FCSB vrea să ia titlul în acest an cu o ofensivă care marchează meci de meci cel puțin două goluri, CFR Cluj e în cursa pentru al patrulea titlu consecutiv cu același joc ermetic în apărare și reactiv în atac.

Vorba aceea cum că atacanții câștigă meciurile, dar apărările aduc trofeele e probată cu prisosință de activitatea din ultimii ani a celor de la CFR Cluj. Cu trofeul de câștigătoare a Ligii 1 în vitrină de trei ani, ardelenii au dat adevărate lecții de fotbal defensiv sub comanda lui Dan Petrescu, iar venirea lui Edi Iordănescu nu a avea cum să schimbe atât de repede paradigma la echipa clujeană.

Trei luni fără gol primit

În acest moment, CFR este singura echipă din Liga 1 care are la rubrica “goluri primite” un număr dintr-o cifră: 7. Cum vișiniii au jucat deja 17 meciuri, asta înseamnă că, în Liga 1, primesc un gol la 217 minute jucate. În urma ei, în clasamentul defensivelor, stau Craiova (11 goluri primite) și Chindia (14).

De altfel, oltenii au fost cei care au avut a doua apărare și în sezonul regulat trecut, dar cifrele din acest sezon arată mult mai bine pentru ei. Dacă atunci au încasat 28 de goluri în 26 de etape, acum au mult mai puțin de jumătate în mai bine de două treimi din jocurile jucate în stagiunea precedentă. Totuși, CFR a fost șefa defensivelor și în stagiunile precedente, când a primit câte 16 goluri și în 2019/20, și în 2018/19.

În acest moment, clujenii au primit un singur gol în precedentele 6 etape, contra Clinceniului (3-1), în meciul jucat în Ardeal. În deplasare, lucrurile arată și mai bine pentru campioană, care a strâns 5 meciuri la rând fără gol primit. În cele cinci victorii, CFR nu a marcat niciodată mai mult de două goluri și are un golaveraj de 8-0. Ultima echipă care a reușit să îi dea gol deținătoarei titlului a fost Viitorul, pe 4 octombrie, atunci când a remizat 1-1 la Ovidiu, acesta fiind și singurul pas greșit pe care clujenii l-au făcut în deplasările din acest campionat.

Hermannstadt joacă la “sub” acasă

FC Hermannstadt este una dintre adversarele favorite ale celor de la CFR Cluj, care nu au pierdut deloc în fața sibienilor de la apariția acestora în Liga 1. De altfel, în cele 5 meciuri anterioare, campioana a câștigat de 4 ori, o întâlnire s-a terminat a egalitate (1-1), iar 4 dintre aceste meciuri s-au terminat în zona pariului “sub 2,5 goluri”.

Gazdele de luni sunt oricum o echipă care favorizează câștigarea acestui pariu, evoluțiile din meciurile de pe teren propriu ale acestui sezon. Din precedentele 6 partide jucate acasă, Hermannstadt a produs 5 jocuri de “sub”. În 4 din ultimele 5 nici măcar nu a marcat, singura excepție în acest interval fiind meciul cu Voluntari (2-1).

Pentru că vorbim de două echipe care joacă închis și pentru că Hermannstadt și-a probat inferioritatea în fața unor adversari mai slabi decât CFR, ne așteptăm la o nouă victorie economicoasă a clujenilor. Totuși, pentru siguranță, pronosticul nostru este “0-2 goluri”.

PUNCTE CHEIE:

  • În 3 din ultimele 4 meciuri jucate de sibieni s-au marcat maximum două goluri;
  • Hermannstadt a înscris un singur gol în precedentele 4 partide (golaveraj 1-5 în acest interval);
  • Gazdele au bifat de 5 ori câștigător pariul “sub 2,5 goluri” în ultimele 6 partide pe care le-au disputat pe propriul teren;
  • Nu s-a depășit niciodată bariera celor 2,5 goluri marcate în meci în precedentele două confruntări directe jucate la Sibiu;
  • 8 din cele mai recente 9 jocuri pe care clujenii le-au disputat în competițiile interne s-au încadrat în pariul “sub 2,5 goluri”
  • Ultimele 8 deplasări din România ale campioanei CFR Cluj s-au terminat cu maximum două goluri înscrise pe tabelă.