Meniu

3 Ianuarie. Ter Stegen închide poarta și Barca câștigă

SE REDRESEAZĂ BARCELONA PE TERENUL “LANTERNEI” HUESCA?

FC Barcelona continuă traseul sinusoidal în acest sezon, dar în ciuda rezultatelor negative, trupa lui Lionel Messi rămâne una dintre echipele de top din Spania. La capătul opus, Huesca este pe ultimul loc în La Liga și lipsa forței de atac o costă, în general, împotriva echipelor de top, lucru care ne așteptăm să se repete și duminică.

Cursa pentru titlu în prima ligă a ibericilor este condusă de Atletico Madrid, care pare aproape de îndeplinirea visului suprem în 2021. Marele atu al echipei lui Diego Simeone este liniștea de la nivelul administrativ, atmosferă în contrast total cu ceea ce se întâmplă la rivalele Real Madrid și Barcelona.

Alegerile aduc un nou antrenor

La Barcelona, în acest moment, totul pare pe dos. Clubul nu are un președinte ales, iar alegerile din această lună creează și ele destulă instabilitate. În primul rând, pentru că toți candidații pentru poziția supremă la clubul catalan susține că va aduce un nou antrenor, ceea ce, implicit, îi șubrezește autoritatea lui Ronald Koeman. Apoi, situația lui Lionel Messi este departe de a fi tranșată și zvonurile conform cărora argentinianul va pleca la vară nu au cum să nu altereze atmosfera din vestiarul blaugrana.

În acest context, rezultatele produse de Barcelona nu puteau să fie o constantă, astfel că meciurile bune sunt amestecate cu cele care pot fi trecute la capitolul dezamăgiri. Adică așa cum a fost cel din ultima etapă cu Eibar (1-1 acasă) sau egalul de pe Nou Camp cu Valencia (2-2). În plus, echipa pregătită de Koeman are în acest sezon patru înfrângeri, iar dacă cele cu Real Madrid (1-3) sau Atletico Madrid (0-1) pot fi justificate, cele cu Getafe (0-1) sau Cadiz (1-2) sunt mai greu de îngurgitat.

Huesca are o singură victorie

Duminică, Barcelona se deplasează la Huesca, acolo unde sunt șanse mari să obțină al doilea succes consecutiv în deplasare după victoria de la Valladolid (3-0). Gazdele reprezintă una dintre cele mai facile misiuni pe care La Liga o poate prezenta în acest sezon, iar ultimul loc pe care îl ocupă nu e o întâmplare.

În stagiunea actuală, Huesca a câștigat un singur meci din cele 16 pe care le-a disputat, 1-0 cu Alaves, iar în acest timp a suferit și șase înfrângeri. Principala problemă a nou-promovatei este forța atacului, care a reușit să marcheze doar 14 goluri până acum. În meciurile de acasă, echipa din provincia Aragon a marcat doar de cinci ori, iar media reușitelor în jocurile de pe propriul teren este printre cele mai slabe din Spania, doar 1,71.

Cum Barcelona are nevoie de puncte pentru a se menține cât se poate de aproape de locul 1 ocupat de Atletico, ne așteptăm la un meci prudent făcut de catalani. În condițiile în care atacul a avut meciuri în care n-a mai funcționat la turația obișnuită, e imperativ ca apărarea lui Koeman să se închidă perfect. Conjunctura în care se joacă această partidă ne spune că sunt șanse destul de mari ca cel puțin una dintre cele două formații să nu înscrie, iar prețul pentru NGG este destul de mare, ceea ce justifică riscul pe care acest pariu îl implică.

PUNCTE CHEIE:

  • Nouă din precedentele 11 deplasări efectuate de Barcelona s-au terminat cu maximum o echipă printre marcatoare;
  • Două din cele mai recente trei partide ale gazdelor de pe propriul teren s-au terminat cu pariul NGG câștigător;
  • Huesca a marcat doar cinci goluri în cele șapte meciuri pe care le-a disputat pe propriul teren în acest sezon;
  • Catalanii au primit doar cinci goluri în opt deplasări efectuate în acest sezon al La Liga;
  • Huesca nu a marcat în precedentele două jocuri pe care le-a disputat acasă împotriva Barcelonei.