Meniu

26 Ianuarie. Milan pierde după ce Zlatan a marcat și a fost eliminat.

NE OFERĂ IAR UN SPECTACOL CU GOLURI INTER ȘI MILAN?

Derby della Madonnina, așa cum mai este cunoscut meciul disputat între Internazionale Milano și AC Milan, își joacă marți al 227-lea episod. Până acum, situația a fost destul de echilibrată, cu un mic plus în favoarea nerazzurrilor, care inclusiv în istoria recentă stau mai bine în confruntările recente. Totuși, ultima victorie îi aparține “diavolului milanez”, care a câștigat în deplasare acum trei luni grație unei “duble” semnate de Zlatan Ibrahimovic.

Inter – Milan este pentru mulți cel mai interesant duel din fotbalul italian. Chiar dacă Juventus este cea care deține supremația în materie de trofee, iar meciul torinezilor cu Inter este cunoscut drept Derby d’Italia, războiul local din Milano atrage mai mult grație atmosferei create în jurul lui.

Inter are supremația în Serie A, Milan în Cupă

De data aceasta, confruntarea între cele două legende ale Italiei se va desfășura în sferturile de finală ale Cupei, într-o singură manșă, iar învingătoarea urmează să o întâlnească cel mai probabil pe Juventus (care are un meci ușor cu divizionara secundă Spal). Văzută la nivel istoric drept echipa mai importantă, mai puternică, Inter are probleme însă cu AC Milan atunci când vine vorba de duelurile din Cupa Italiei.

În campionat, cele două s-au întâlnit de 197 de ori, nerazzurri fiind în avantaj, cu 75 de victorii față de 64 ale marii rivale. Interesant este că atunci când ieșim din statistica dedicată campionatului și ajungeam la cea care acoperă celelalte competiții, AC Milan începe să fie în avantaj. În Cupa Italiei, cele două formații s-au întâlnit de 24 de ori, iar “diavolii” au 10 victorii, iar Inter doar 7. O situație similară se întâlnește și în privința Ligii Campionilor, acolo unde rossonerii au două victorii, două egaluri și nicio înfrângere, dar și în Supercupa Italiei, pe care au câștigat-o o dată în fața lui Inter.

Milan pare în scădere de turație

În perioada recentă, Inter a fost cea care a avut mai mult succes, mai ales că în ultimii ani AC Milan a fost într-o continuă reconstrucție, proces care pare că nu mai ia sfârșit. Totuși, venirea lui Zlatan Ibrahimovic din iarna trecută a revitalizat trupa lui Stefano Pioli, care a început să strângă rezultate excepționale. În campionat, roș-negrii au înregistrat primele înfrângeri abia în 2020, prima contra lui Juventus (1-3), acum trei săptămâni, iar apoi cu Atalanta, în weekend (0-3), ambele acasă.

În deplasare, lucrurile schimbă însă pentru milanezi, care nu au mai pierdut pe teren străin de aproape 12 luni. De altfel, ultimul eșec a venit tot...acasă. Adică pe San Siro, doar cu Inter era gazda. Pe 9 februarie 2020, trupa antrenată de Antonio Conte a reușit să întoarcă scorul și a câștigat cu 4-2, după ce la pauză AC Milan conducea cu 2-0, Ibrahimovic fiind marcatorul unui gol și coautor la celălalt. Tot Zlatan a marcat și ultima confruntare, 2-1 în deplasarea din turul campionatului, suedezul marcând ambele goluri.

Inter, de partea ei, are câteva rezultate bune, dar nu există o consistență în jocul echipei. Ultimele două meciuri de campionat au fost elocvente în acest sens. După ce în urmă cu o săptămână a câștigat cu 2-0 în fața lui Juventus, după un meci în care campioana aproape că nu a avut nicio șansă, Inter a reușit să facă un egal alb la Udinese (0-0) și să rateze astfel șansa de a o egala pe Milan la puncte și, astfel, de a trece pe primul loc.

Înainte de confruntarea de marți, din Cupă, lucrurile nu sunt deloc clare. Forma celor două este oscilantă, deci nu este un indicator obiectiv, iar ultimele jocuri au venit cu goluri în general, dar nu de fiecare dată. În ultimele 7 directe, avem 4 NGG-uri, printre care și un 0-0 care s-a înregistrat chiar la ultima lor confruntare din Cupa Italiei, în sferturile de finală ale ediției 2017/2018.

PUNCTE CHEIE:

  • În 4 din ultimele 5 confruntări directe care s-au disputat cu Inter în calitate de gazdă pariul GG3+ a ieșit câștigător (golaveraj 11-8 pentru Inter în acest interval);
  • Precedentele 10 întâlniri Inter – AC Milan, “diavolii” au obținut o singură victorie. În acest interval, gazdele au 6 succese, iar golaverajul este 18-11 pentru Inter);
  • Inter are o singură victorie în ultimele 5 meciuri, chiar cu Juventus și o singură înfrângere. În precedentele 9 jocuri, nerazzurri erau neînvinși și aveau 8 victorii;
  • Gazdele au 6 victorii consecutive acasă în competițiile interne, iar ultima înfrângere e cea suferită chiar contra lui AC Milan în octombrie;
  • În ultimele 5 partide, Milan a suferit două înfrângeri cu Juventus și Atalanta, ambele acasă și a făcut o remiză cu Torino în Cupa Italiei;
  • Ultima înfrângere în deplasare a lui AC Milan în toate competițiile s-a înregistrat pe 9 februarie 2020, chiar contra lui Inter! De atunci, oaspeții au jucat 22 de meciuri și au 17 victorii.