Meniu

2 Februarie. Juventus revine și câștigă grație 'dublei' lui Ronaldo.

ADUCE DERBY-UL INTER – JUVENTUS GOLURI PE SAN SIRO?

Cunoscut și sub titulatura de Derby d’Italia, duelul între Internazionale Milano și Juventus Torino este, în continuare, cea mai tare confruntare pe care fotbalul italian o poate oferi. Cele două rivale istorice se luptă în acest sezon nu doar pentru supremația în Serie A, ci și pentru Cupa Italiei, acolo unde urmează să se întâlnească marți seară.

Prima manșă a acestei “duble” a fost programată pe “Giuseppe Meazza” din Milano, urmând ca returul să se desfășoare la Torino o săptămână mai târziu. Înaintea celor două confruntări, ambele formații au arătat o formă bună, lucru care face cumva imprevizibil deznodământul acestei partide, chiar dacă sunt niște aspecte care merită luate în calcul.

Inter se trezește greu acasă

În acest moment, Inter vine după o serie excelentă în meciurile de pe propriul teren. Dacă scoatem din discuție jocurile din Liga Campionilor, acolo unde nu a obținut decât două puncte în 3 apariții pe San Siro, milanezii au legat 8 victorii la rând acasă. De altfel, ultima înfrângere suferită de nerazzurri s-a înregistrat la jumătatea lui octombrie, atunci când cedau în fața lui AC Milan în turul Serie A (1-2).

Înfrângerea în fața “diavolilor” a fost răzbunată chiar în sferturile Cupei Italiei, când Inter a reușit să revină după ce a fost condusă cu 1-0 la pauză după un gol al lui Ibrahimovic și a dat două goluri pe final, după eliminarea suedezului. Acest tipar nu este o necunoscută pentru milanezi, care au tot marcat în reprizele secunde ale meciurilor pe care le dispută acasă în ultima vreme. Pe parcursul seriei de 8 victorii, Inter a înscris de 24 de ori, însă doar 6 dintre acestea au venit în prima parte a meciurilor. Celelalte 18 au fost reușite după pauză, 8 dintre acestea în intervalul 60’ - 75’.

Printre victoriile obținute de gazde în această perioadă, în afara celei cu Milan, mai trebuie menționate cea din partida cu Juventus, de la mijlocul acestei luni (2-0), dar și succesul obținut în fața lui Napoli la jumătatea lui decembrie (1-0).

Juventus deschide scorul repede

Campioana Italiei începe să prindă ritm, iar Andrea Pirlo, chiar dacă nu a reglat pe de-a-ntregul mecanismul echipei sale, capătă din ce mai multă încredere. Tânărul tehnician a primit mână liberă din partea patronului Andrea Agnelli, astfel că își poate vedea liniștit de treabă, iar rezultatele încep să apară.

În urma înfrângerii cu Inter din campionat, Juventus a obținut 4 victorii clare, fără gol primit, semn că și apărarea destul de încercată în startul acestui sezon a început să funcționeze. 2-0 cu Napoli, în Supercupa Italiei, 4-0 cu Spal în sferturile Cupei, și 2-0 cu Sampdoria și Bologna în campionat sunt rezultatele obținute de campioană în acest interval. Interesant este că în afara partidei cu Napoli, Juve a reușit să deschidă scorul în celelalte 3 în primele 20 de minute.

Această bornă are o semnificație aparte în privința meciurilor Inter – Juventus, deoarece în 6 din precedentele 8 dispute programate pe San Siro s-a înscris în intervalul minutelor 1 și 20. Mai mult, acest lucru s-a întâmplat inclusiv în precedentele 4 dispute, deschiderile de scor în această perioadă fiind împărțite în mod egal.

Interesant este că în ultimele 3 derby-uri disputate pe San Siro, cartonașele galbene au apărut tot mai rar, adică de maximum 5 ori pe meci. Asta în condițiile în care în precedentele 5, avertismentele au apărut de minimum 7 ori, inclusiv câteva cartonașe roșii pe care milanezii le-au văzut.

De această dată, ne așteptăm la un meci disputat și sunt șanse să vedem cel puțin două goluri. Dacă se respectă tradiția din ultimii ani, GG ar trebui să fie un pariu pe care să îl luăm în calcul, mai ales că are o cotă care orbitează în jurul bornei 1.75.

PUNCTE CHEIE:

  • Inter a câștigat ultimele 8 meciuri pe care le-a disputat acasă în competițiile interne, perioadă în care are un golaveraj de 24-7;
  • În ultimele 16 meciuri, echipa lui Antonio Conte a obținut 11 victorii și 4 remize;
  • Milanezii au câștigat o singură confruntare directă din precedentele disputate pe San Siro, cea de anul acesta din Serie A. Juventus are două victorii, iar golaverajul este 6-6;
  • 5 victorii (3 fără gol primit) și două egaluri a strâns campioana Italiei în cele mai recente întâlniri directe cu Inter Milano;
  • Exceptând partida din acest sezon, meciurile Inter – Juventus de pe San Siro au adus pariul GG în ultimele 4 confruntări programate;
  • Oaspeții au o singură înfrângere în ultimele 13 deplasări din toate competițiile, chiar cea cu Inter. În rest, au strâns 8 victorii (6 în precedentele 7);
  • Juventus are 4 victorii consecutive, toate fără să fi primit gol, perioadă în care a acumulat un golaveraj de 10-0.