Meniu

Italia – Polonia

Ne forțează cele două forțe ale Europei să vedem un meci fără goluri?

Polonia este lider în grupa 1 a primului eșalon valoric al Ligii Națiunilor, dar concurența e mare. Naționala lui Lewandowski se deplasează duminică în Italia, iar echipa lui Mancini este o specialistă a meciurilor pe teren propriu. Ne așteptăm la un joc tacticizat, în care un singur gol poate face diferența.

A trebuit să treacă 60 de ani pentru a vedea o Cupă Mondială fără Italia la start. Cvadrupla campioană mondială a ratat calificarea la ultima competiție planetară după ce a fost eliminată de Suedia la baraj, ceea ce a reprezentat un semnal de alarmă pentru “macaronari”.

Mancini i-a readus în top

Pentru a redresa situația, conducătorii fotbalului italian l-au adus la cârma naționalei pe Roberto Mancini, un personaj controversat, dar un antrenor atent la orice detaliu. Iar acest aspect s-a reflectat rapid în evoluția Squadrei Azzurra, care a început să câștige meciurile pe bandă rulantă.

La Euro 2020, Italia s-a calificat cu zece victorii din tot atâtea meciuri dintr-o grupă cu Bosnia, Grecia și Finalanda. În plus, trupa lui Immobile nu a mai pierdut de 21 de meciuri, din care 14 sunt victorii, performanță care a urcat-o până pe poziția a 12-a în clasamentul FIFA.

În actuala ediție a Ligii Națiunilor, Italia a rămas în continure neînfrântă, dar a contabilizat trei egaluri și o victorie. Pe teren propriu, a remizat cu Bosnia și Olanda, reprezentanții Țării Lalelelor fiind înfrânți în partida tur (1-0).

Lewandowski a speranța polonezilor

Polonia rămâne în continuare o enigmă printre echipele importante ale Europei și asta pentru că în ciuda unui lot consistent, rezultatele întârzie să apară la competițiile importante. Leșii s-au calificat la ultimele două turnee finale, dar nu au reușit să obțină mai mult decât un sfert de finală la Euro 2016.

Punctul lor de referință este Robert Lewandowski, jucător care va rata în acest an Balonul de Aur din cauza pandemiei. Atacantul de 32 de ani este în cea mai bună formă a carierei și nu se oprește nici în actualul sezon. În 11 meciuri jucate pentru Bayern Munchen, Lewa a înscris 13 goluri și a pasat decisiv pentru cinci.

Pentru națională, Lewandowski a marcat două goluri în două prezențe în acest sezon și a dus totalul reușitelor în tricoul Poloniei la 63. Alături de Milik și Piatek, Robert formează un atac care ar trebui să sperie orice adversar, dar probabil că nu va fi și cazul Italiei.

Tocmai de aceea, ne așteptăm la un meci în care greșelile defensivelor să fie puține spre deloc, ceea ce se poate translata în puține goluri. Pronosticul nostru se îndreaptă deci spre “sub 2,5 goluri”.

PUNCTE CHEIE:

  • Italia a primit doar un gol în precedentele cinci partide și trei în precedentele zece
  • Patru ani au trecut de când italienii au primit mai mult de un gol pe propriul teren. De atunci, “macaronarii” au disputat 24 de jocuri și terminat fără gol primit de 14 ori
  • Ultimele patru partide directe s-au terminat cu mai puțin de trei goluri marcate. Media golurilor pe meci în această perioadă este de 1,25
  • Polonia nu a încasat nici un gol în ultimele trei jocuri, timp în care a câștigat două meciuri și a remizat o dată
  • Oaspeții de vineri au încasat mai mult de un gol doar o dată în precedentele 11 deplasări. În acest interval, poarta le-a fost scuturată doar de opt ori