Meniu

Juventus – Cagliari

VA REZISTA APĂRAREA IMPROVIZATĂ A LUI PIRLO ÎN FAȚA “BALAURILOR” DIN SARDINIA?

Juventus primește sâmbătă vizita lui Cagliari, una dintre echipele mici în formă ale Italiei. Campioana are probleme de efectiv serioase, mai ales în apărare, în timp ce atacul sarzilor este recent în mare formă. Tocmai de aceea, mizăm pe faptul că Ronaldo și ai lui nu vor avea parte de o misiune facilă.

Campioană a Italiei în ultimii nouă ani, “Bătrâna Doamnă” traversează o perioadă de tranziție, provocată în special de instalarea lui Andrea Pirlo. E adevărat că nici problemele de efectiv nu au ajutat-o pe Juventus, care se luptă în continuare cu efectele accidentărilor.

Lipsește cuplul de aur din apărare

După șapte etape scurse din actuala ediție a Serie A, torinezii se află abia pe locul 5, la patru puncte în spatele liderului AC Milan. Bianconeri au profitat și de probleme pe care Napoli le-a avut din cauza Covidului, deoarece au câștigat la “masa verde” partida cu marea rivală din sud, după ce echipa lui Gattuso nu s-a prezentat la Torino.

În celelalte șase meciuri, Juventus nu a pierdut, dar a câștigat doar de două ori, cu Sampdoria în prima etapă (3-0), și la Spezia, în urmă cu două runde (1-4). În rest, campioana a bifat patru egaluri: în deplasare la Lazio (1-1), Crotone (1-1) și Roma (2-2) și acasă contra Veronei (1-1).

Meciul cu Cagliari îi găsește pe torinezi fără cei mai buni fundași centrali: Leonardo Bonucci și Giorgio Chiellini. Ultimul are probleme de mai multă vreme, iar leziunea musculară care îi dă bătăi de cap a recidivat contra lui Ferencvaros, în Liga Campionilor. Bonucci, în schimb, s-a accidentat în cantonamentul naționalei și nu va putea fi prezent.

Norocul lui Pirlo este că revine Matthijs de Ligt, dar problema tehnicianului va fi pe cine va pune să facă pereche cu olandezul.

Cagliari are atac de cupe europene

Iar Juventus trebuie să fie foarte atentă în apărare, deoarece Cagliari are doi dintre cei mai în formă jucători de atac din campionatul italian: Giovanni Simeone și Joao Pedro. Cei doi au marcat câte 12 goluri în 2020 în Serie A, peste ei la acest capitol în primele cinci campionate din Europa (Anglia, Spania, Germania, Italia și Franța) fiind doar Lionel Messi și Duvan Zapata. Dacă nu luăm în considerare penalty-urile, Simeone e chiar lider la acest capitol.

Ofensiva sarzilor a fost în mare formă în ultimele cinci etape, când echipa lor a marcat de 15 ori. În acest timp, Cagliari a câștigat cu Sampdoria (2-0) și Crotone acasă (4-2), dar și la Torino, dar a și pierdut la Bologna (1-2) și la Atalanta (2-5).

Echipa lui Răzvan Marin începe să arate totuși din ce în ce mai bine și tocmai de aceea credem că Juventus va avea viață grea. Absențele din defensivă și partida cu Ferencvaros din Liga Campionilor sunt alte elemente care fac situația și mai delicată.

Aceste argumente ne fac să credem că Juventus nu va reuși să câștige ambele reprize, mai ales că cei de la Cagliari vor marca, probabil, cel puțin o dată.

PUNCTE CHEIE:

  • Juventus a făcut patru egaluri în precedentele șase meciuri din Serie A, una dintre acestea fiind câștigată la ‘masa verde’ datorită neprezentării lui Napoli pentru meciul de la Torino
  • Au trecut două luni de când Juventus a câștigat ultimul meci pe teren propriu: 3-0 cu Sampdoria în prima etapă a Serie A
  • Cagliari a câștigat ultimul meci direct, 2-0 pe teren propriu, pe 29 iulie, în etapa 37-a a sezonului trecut
  • Echipa din Sardinia a marcat opt goluri în cele patru deplasări pe care le-a efectuat în Serie A
  • Oaspeții au câștigat patru din precedentele cinci meciuri oficiale, trei dintre victorii fiind obținute în Serie A