Meniu

30 Octombrie, la 19:00. Konyaspor - Fenerbahce

Fenerbahce se deplasează sâmbătă pe stadionul municipalității metropolitane din Konya pentru a înfrunta pe Konyaspor, în încercarea de a întrerupe o serie de trei înfrângeri consecutive.

Între timp, vizitatorii vin la meci după ce au pus capăt unei serii de cinci înfrângeri consecutive și speră să profite de acest succes.

Sâmbăta trecută, Konyaspor a revenit la victorie în Superliga turcă, cu o victorie cu 2-0 pe teren propriu în fața lui Kayserispor.

În primele nouă minute, Serdar Gurler a marcat al doilea său gol în patru meciuri pentru a aduce gazdele în avantaj, înainte ca Amir Hadziahmetovic să pecetluiască victoria la pauză pentru a-i condamna pe vizitatori la a doua înfrângere consecutivă.

Anterior, Anadolu Kartali a fost învinsă cu 1-0 de Galatasaray, Mostafa Mohamed marcând unicul gol al meciului după patru minute de joc, punând capăt seriei de patru remize consecutive a vizitatorilor.

În ciuda problemelor recente, Ilhan Palut va fi mulțumit de clasamentul echipei sale în Super Lig, deoarece a pierdut doar o singură dată până acum și se află în prezent pe locul șapte, cu 17 puncte în primele zece meciuri. Cu o victorie sâmbătă, ar putea urca până pe locul patru.

Antrenorul turc va fi mulțumit și de prestația defensivă a echipei sale, care le-a adus al treilea cel mai bun bilanț al diviziei, cu nouă goluri primite.

De cealaltă parte, adversarii au avut mult succes în ultimele confruntări dintre cele două formații, cu 12 victorii și trei egaluri în 20 de meciuri.

Fenerbahce, pe de altă parte, a rămas fără niciun punct în campionat pentru al doilea meci consecutiv, după ce a pierdut acasă cu 2-1 în fața lui Alanyaspor, la ultima deplasare.

După o primă repriză anostă, meciul a prins viață în ultimele 15 minute, Emre Akbaba și Efkan Bekiroglu marcând de fiecare dată, iar Serdar Dursun a egalat în minutul 80, oferindu-le vizitatorilor a șasea victorie a sezonului.

Echipa lui Vitor Pereira pierduse anterior cu 3-1 în fața liderului campionatului, Trabzonspor, cu două duminici mai devreme, înainte de a remiza 2-2 cu Royal Antwerp în Grupa D a Europa League, patru zile mai târziu.

Campioana de 28 de ani a coborât pe locul cinci în clasament, la cinci puncte în spatele primei clasate, Trabzonspor, ca urmare a recentelor probleme defensive, în care a primit șapte goluri în ultimele trei meciuri de campionat.

Konyaspor va fi lipsit de Paul-Jose M'Poku, care va rata al patrulea meci consecutiv, după ce a fost nevoit să iasă din teren la 2 octombrie, împotriva lui Alanyaspor, din cauza unei afecțiuni musculare.

În afară de asta, gazdele nu au probleme de accidentare, iar Palut ar putea alege un XI neschimbat pentru al doilea meci la rând după prestația bună din etapa trecută.

Cu toate acestea, Serdar Aziz este în continuare indisponibil pentru Fenerbahce după ce a suferit o accidentare musculară în timp ce se afla la serviciu internațional împotriva Norvegiei pe 8 octombrie.

Mert Hakan Yandas și Irfan Can Kahveci, care se recuperează după probleme musculare și la gleznă, i se alătură pe lista de accidentați a vizitatorilor.