Meniu

21 Decembrie. Sivasspor câștigă deplasarea la Konya

CONTINUĂ DEZAMĂGIRILE PROVOCATE DE SIVASSPOR?

Sivasspor nu reușește să-și mai revină după participarea în Europa League și se pare că decalibrarea provocată de ritmul intens al meciurilor încă are efecte. Luni seară, ros-albii se deplasează pe terenul celor de la Konyaspor, acolo unde se câștigă greu puncte, iar prețul pe care pariul “1 solist” îl are face să merite riscul.

Fosta echipă a lui Ciprian Marica are un sezon în limitele ultimilor ani. După două participări în grupele Europa League în 2016 și 2017, Konyaspor a scăzut ritmul și acum se zbate în mediocritatea Super Lig-ului turcesc.

Sivas nu a mai câștigat de două luni

Luni, pe stadionul din Konya se deplasează Sivasspor, care trece printr-o perioadă foarte grea. Este pe locul 17, la un punct deasupra liniei retrogradării, iar previziunile sunt sumbre. Alb-roșii nu au mai câștigat de șapte meciuri, adică de la jumătatea lui octombrie și în această perioadă le-a fost greu inclusiv să înscrie.

După ce în primele patru etape a obținut două victorii și un egal, în următoarele șapte Sivas nu a mai putut strânge decât patru puncte. Pe teren propriu, a strâns doar un punct, din egalul alb cu Antalyaspor, după ce a pierdut de trei ori la rând cu Goztepe (0-1), Galatasaray (1-2) și Rizespor (0-2). În deplasare, ultimele trei rezultate sunt identice, 1-1, adversari fiindu-i Hatayspor, Karagumruk și Trabzonspor.

Pentru Sivasspor, deplasarea la Konyspor poate fi mai dificilă decât o arată cotele setate de bookmakeri. Gazdele au pierdut o singură dată acasă în acest sezon, 1-2 cu Bașakșehir, după un meci în care au ratat și un penalty. În rest, alb-verzii au strâns trei victorii (4-1 cu Beșiktaș, 2-1 cu Kasimpașa și 2-0 cu Erzurum) și un egal (1-1 cu Malatyaspor).

Este adevărat că nu pare cel mai clar meci, dar cele mai multe indicii duc către o victorie a celor de la Konyaspor, iar cota pe care acest pronostic a primit-o este foarte mare. Tocmai de aceea, un risc calculat pe “1 solist” ar merita încercat pentru a nu rata o asemenea ocazie.

PUNCTE CHEIE:

  • Konyaspor are patru victorii consecutive pe teren propriu, cu un golaveraj de 14-2 în acest interval;
  • În campionat, Konyaspor a pierdut acasă doar contra campioanei Bașakșehir. Are trei victorii (una contra lui Beșiktaș) și un egal în cinci meciuri și un golaveraj de 10-5;
  • Sivasspor a câștigat doar o dată în precedentele șase deplasări, două dintre ele fiind înfrângeri și a strâns un golaveraj de 9-11 în această perioadă;
  • Oaspeții nu au câștigat deloc în ultimele șapte meciuri de campionat, perioadă în care au strâns trei înfrângeri și patru egaluri (golaveraj 4-8 în acest timp);
  • Gazdele au trei victorii și două egaluri în ultimele cinci confruntări directe disputate pe propriul teren, interval în care golaverajul e 13-6.