Meniu

Kortrijk – Anderlecht Bruxelles

Continuă festivalul golurilor în acest clasic al GG-urilor din Belgia?

Anderlecht nu mai este de ceva ani acea echipă care se bătea an de an la campionat în Belgia și trece printr-o perioadă de tranziție. În alte vremuri, o deplasare la Kortrijk era doar o chestiune de scor, dar meciul de vineri se anunță unul cu goluri de ambele părți, mai ales că și istoricul recent ne susține opinia.

Cele două combatante se găsesc după nouă etape undeva în zona de mijloc a clasamentului, cu același număr de puncte: 14. În ultimii ani, niciun duel disputat pe terenul gazdei de vineri nu s-a terminat fără gol în ambele porți, iar faptul că și Anderlecht, și Kortrijk se zbat în mediocritate și în actualul sezon ajută această previziune.

Anderlecht a suferit din cauza Covidului

Instalat pe banca echipei care l-a lansat în fotbalul mare, Vincent Kompany trăiește un coșmar parcă perpetuu. Fostul fundaș central a venit la o echipă care pe vremuri obișnuia să arunce cu milioane pe jucători (vezi transferul lui Nicolae Stanciu de la FCSB), dar care acum s-a transformat mai mult într-o pepinieră pentru alte cluburi europene.

Din acest motiv, antrenorul belgian nu a putut să construiască o echipă din cauza faptului că Anderlecht a trebuit să vândă în permanență. Și, de parcă asta nu era de ajuns, în ultima lună lotul violeților a fost lovit din plin de pandemia Covid.

Lucrurile s-au mai calmat în săptămâna aceasta, iar înaintea deplasării de la Kortrijk Kompany a declarat că nu mai are niciun jucător care să fie infectat cu virusul asiatic. Cel mai important jucător care a lipsit din acest motiv a fost fundașul Vranjes, care este așteptat să apară pe teren vineri seara.

Kortrijk, consacrată altfel drept o echipă de mijlocul clasamentului, stă și acum pe un loc 8 în campionat, o poziție deasupra adversarei din etapa următoare. Echipa din nord-vestul Belgiei nu a emis însă niciodată pretenții în sezoanele recente, iar raportată la Anderlecht, valoarea lotului actual al lui Kortrijk pălește: 15 milioane de euro față de 92.

Pentru că joacă în deplasare și vine după o perioadă în care nu a avut o formulă fixă din cauza absențelor, Anderlecht nu e, probabil, favorita din alți ani. Dar faptul că a marcat aproape în fiecare meci, dar a și încasat multe goluri, ne face să credem că “GG” ar fi pariul cel mai indicat pentru această partidă.

KEY POINTS:

  • Trei din cele patru meciuri disputate de gazde pe teren propriu s-au terminat cu minimum trei goluri înscrise
  • Kortrijk a câștigat doar un singur meci din ultimele șase oficiale organizate acasă (golaveraj 5-10 și o medie de 2,5 goluri pe joc)
  • Ultimele zece întâlniri directe de pe terenul lui Kortrijk s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare. Dintre acestea, opt au fost GG3+
  • Oaspeții au înscris în opt din cele nouă partide oficiale programate în actuala stagiune, cu excepția deplasării de la Brugge (0-3). Șapte au fost 3+ și cinci GG3+ (golaveraj 17-14 și o medie de 3,2 goluri pe meci)
  • Toate cele patru meciuri disputate de Anderlecht în acest sezon în deplasare s-au terminat cu minimum trei goluri pe tabelă. Trei dintre acestea au fost GG3+ (golaveraj 8-9 în acest interval)