Meniu

Krasnodar – Chelsea

Încheie englezii seceta sau reușesc rușii să-i adâncească depresia lui Lampard?

Investițiile lui Chelsea din această vară nu s-au reflectat aproape deloc în jocul echipei. Cel mai tare scârțâie ofensiva, iar o deplasare în Rusia e mereu problematică din punctul de vedere al eficacității. E de așteptat totuși ca englezii să iasă din pasa proastă în care se află cu o victorie pe terenul lui Krasnodar.

Frank Lampard a avut un prim sezon entuziasmant la cârma lui Chelsea, mai ales dacă ținem cont de condițiile în care și-a desfășurat activitatea. “Luna de miere” s-a terminat însă pentru fostul mare mijlocaș, iar presiunea se pare că e resimțită de antrenorul de 42 de ani, care nu reușește să calibreze jocul propriei echipe.

A încercat cu cinci fundași contra lui United

Și nu se poate spune că Lampard nu încearcă să schimbe ceva, doar că, așa cum s-a văzut și în jocul cu Manchester United din weekend, mai și greșește. În derby-ul contra “diavolilor”, Chelsea a renunțat la acel 4-2-3-1 pe care l-a aplicat în fiecare meci al sezonului și a trecut la un sistem cu trei fundași centrali și doi laterali. Rezultatul a fost, din păcate pentru albaștrii, la fel ca cel din precedenta etapă a Ligii Campionilor cu Sevilla, adică unul sec, 0-0.

Pentru o echipă care a investit 140 de milioane de euro în cei doi jucători ofensivi aduși în această vară (Timo Werner și Kai Havertz), două meciuri fără gol marcat e deja îngrijorător. Tocmai această presiune poate să le dăuneze în deplasarea de miercuri de la Krasnodar.

Pentru că altfel, rușii sunt generoși cu adversarii din ultima perioadă, cel puțin asta spun cele opt meciuri consecutive în care a primit gol puțin un gol, indiferent de competiție (12 în total în acest interval). Inclusiv în ultima etapă, Krasnodar a încasat trei de la Spartak pe propriul teren, acolo unde nu a mai închis poarta de șapte jocuri.

Este de așteptat ca Chelsea să reușească să încheie seceta de goluri, iar dacă este cineva de la care fanii londonezilor așteaptă să marcheze, acela este Timo Werner. Neamțul are statistica de partea lui și este plauzibil să credem că va contribui decisiv la o victorie a echipei sale.

KEY POINTS:

  • Chelsea a câștigat toate cele patru dueluri pe care le-au disputat în Liga Campionilor cu echipe din Rusia: 4-1 și 2-0 cu Spartak Moscova și 2-1 și 1-0 cu ȚSKA Moscova
  • Englezii au pierdut un singur joc din ultimele șase disputate în deplasare în grupele Ligii, obținând în acest interval patru victorii (golaveraj 11-7 în acest interval)
  • Krasnodar are o singură victorie în cele mai recente patru meciuri, ultima din ele chiar pe teren propriu, contra lui Spartak Moscova (1-3)
  • Chelsea au pierdut o singură dată în precedentele 11 deplasări din cupele europene, chiar la ultima vizită, 1-4 cu Bayern Munchen. Au șapte victorii și trei remize în acest timp
  • Toate cele șapte goluri marcate de Timo Werner în Champions League au venit pe teren străin