Meniu

28 Octombrie, la 20:00. Se desprinde Sociedad?

În încercarea de a-și consolida poziția în fruntea clasamentului din La Liga, Real Sociedad se deplasează joi la Celta Vigo, pentru lupta din prima ligă.

Gazdele s-au impus fără probleme cu 3-0 în fața echipei Getafe, în timp ce Sociedad a remizat 2-2 cu campioana în exercițiu Atletico Madrid.

Celta Vigo nu a avut nevoie să treacă în viteza a doua pentru a înscrie trei goluri fără replică în fața lui Getafe și pentru a-și continua ascensiunea în clasament în weekend, după un început de sezon teribil.

După primele 45 de minute fără goluri, Santi Mina și Iago Aspas au marcat în succesiune rapidă pentru Celta, înainte ca cel din urmă să pună glazura pe tort în minutul 73, marcând a treia victorie a celor de la Celestes în cinci meciuri din La Liga.

Sociedad a fost timp de o oră în țara viselor împotriva lui Atletico Madrid pe Wanda Metropolitano, primul test serios de verificare după eșecul din prima zi cu Barcelona. Alexander Sorloth și Alexander Isak i-au adus în avantaj de două goluri în capitală.

Cu toate acestea, Atletico a revenit ca niște adevărați campioni pentru a obține un punct, cu Luis Suarez marcând o dublă în fața publicului, obligând-o pe Sociedad să se mulțumească cu a cincea remiză în nouă meciuri în toate competițiile, dar 19 cluburi o devansează în continuare în clasament.

Într-adevăr, echipa lui Imanol Alguacil conduce Real Madrid și Sevilla cu un punct, dar ambele formații au un meci în minus, iar Sociedad ar putea fi eliminată de pe primul loc înainte de deplasarea de miercuri la Celta, în funcție de ce se va întâmpla miercuri.

Liderul campionatului este acum neînvins în 12 meciuri în toate competițiile de la înfrângerea suferită în prima zi în fața Barcelonei și a marcat cel puțin două goluri în patru din cele cinci meciuri în deplasare din La Liga din acest sezon, iar cei doi alexandrini sunt nerăbdători să îl impresioneze pe Alguacil după ce au marcat primele lor goluri în campionat împotriva lui Atletico.

În sezonul 2020-21, Sociedad a trecut cu 4-1 pe terenul lui Celta, înainte de a câștiga cu 2-1 acasă. Cu toate acestea, Aspas pare să aibă întotdeauna un gol în el împotriva vizitatorilor din această săptămână, fiind lider cu 10 goluri în acest meci.

Se așteaptă ca accidentarea la gamba a lui Renato Tapia să se vindece la timp pentru ca el să joace în această săptămână, dar întinderea genunchiului lui Jose Fontan îl va ține pe acesta în afara terenului pentru ceva mai mult timp.

Gazdele nu au probleme noi de rezolvat din weekend, dar extrema Brais Mendez este pe punctul de a primi al patrulea avertisment, iar dacă va fi avertizat în această seară, va rata meciul din weekend cu Rayo Vallecano.

Dacă Tapia este suficient de apt, el se va lupta cu Fran Beltran pentru locul de mijlocaș de rezervă, dar în rest ar trebui să fie o afacere ca de obicei pentru Celta, cu eșecul lui Arsenal, Denis Suarez, care va opera în spatele lui Mina și Aspas.

Între timp, Sociedad se confruntă cu o serie de afecțiuni, cu Mikel Oyarzabal, Nacho Monreal, Jon Guridi, Diego Rico și Carlos Fernandez, toți fiind așteptați să lipsească mai mult timp.

După o accidentare la coapsă, Asier Illarramendi își intensifică antrenamentele, dar rămâne un dubiu pentru meci, la fel ca și Ander Barrenetxea, în timp ce Martin Zubimendi nu s-a antrenat luni din cauza unei probleme la șold.

Alguacil a început cu o apărare de trei oameni împotriva lui Atletico, dar ar trebui să treacă la o apărare de patru oameni astăzi, Robin Le Normand fiind anticipat să fie bine, în ciuda unei lovituri la picior.