Meniu

23 Februarie. Bayern Munchen spulberă Lazio după un joc spectaculos.

VEDEM SPECTACOL PE OLIMPICO LA LAZIO – BAYERN?

Lucrurile în fotbal se pot schima extrem de rapid, iar Bayern este dovada vie a acestui lucru. Văzută de mulți drept principal adversar, echipa din Munchen a devenit abia a doua favorită pentru câștigarea Ligii Campionilor după ultimele rezultate. Lazio și a sa ofensivă poate profita de lacunele arătate de nemți, astfel că ne așteptăm la un joc cu goluri de ambele părți.

În vară, atunci când a câștigat trofeul Ligii Campionilor, al șaselea din palmares, Bayern Munchen părea o echipă invincibilă. Chiar dacă s-a încurcat la începutul acestui sezon cu Hoffneheim (1-4), acel rezultat părea mai degrabă o întâmplare, însă norii negri au început să se adune asupra campioanei Germaniei.

Absențele încep să o roadă pe Bayern

În 2021, rezultatele modeste încep să se strângă în dreptul echipei din Munchen, iar hazardul nu mai poate fi invocat de fiecare dată. A fost întâi acea înfrângere surprinzătoare cu Borussia Monchengladbach, care a reușit să întoarcă de la 0-2 la 3-2, ceea ce reprezintă în sine o mare performanță. Apoi, Holstein Kiel, echipă de ligă secundă, a reușit să elimine la penalty-uri mastodontul Bayern, chiar dacă Hansi Flick și-a folosit cei mai buni jucători. În fine, în weekend bavarezii au pierdut din nou, 1-2 la Frankurt cu Eintracht, și au permis astfel lui RB Leipzig să se apropie la doar două puncte de poziția fruntașă.

O cauză pentru aceste patinări în gol este și situația medicală a campioanei. Pentru meciul cu Lazio, mai mulți jucători ai lui Bayern sunt accidentați sau incerți. Lista începe cu Muller și Gnabry, ambii cu șanse să apară pe teren, și continuă cu nume precum Tolisso, Pavard, Douglas Costa sau Nubel.

Lazio îl are pe Grande Ciro

O vizită pe Olimpico la un meci al lui Lazio cu tribunele pline nu lăsa loc de dubiu: Ciro Immobile este speranța fanilor laziali, iar atacantul de 31 de ani confirmă energia bună care-i vine dintre suporteri aproape meci de meci. Ajuns în postura de căpitan al echipei, Grande Ciro, așa cum este alintat de fani, a reușit să marcheze 14 goluri în 21 de meciuri jucate în Serie A și 5 în cele 4 din Liga Campionilor.

În ultima vreme, Lazio a obținut o serie de rezultate bune, chiar și fără ajutorul lui Immobile. Echipa lui Inzaghi a câștigat la Atalanta (3-1) și cu AS Roma (3-0), în timp ce singurii pași greșiti din 2021 sunt cu aceeași Atalanta în Cupa Italiei (2-3) și cu liderul Inter Milano în campionat (1-3). Pe teren propriu, gazdele au 7 victorii consecutive, aspect ce ar trebui s-o pună în gardă pe Bayern.

Pentru că ambele formații au un apetit ofensiv nesățios, dar și pentru că defensivele par destul de fragile, ne așteptăm la goluri de ambele părți pe Olimpico. Bookmakerii la fel, astfel că GG are o cotă de doar 1.53.

PUNCTE CHEIE:

  • Toate cele 6 meciuri pe care italienii le-au jucat în acest sezon al Ligii Campionilor s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare;
  • 27 de meciuri la rând cu gol marcat a strâns Lazio până acum. Echipa lui Simone Inzaghi a înscris 38 de goluri în acest timp;
  • Gazdele au înscris în toate cele 16 jocuri pe care le-au disputat pe propriul teren. 12 dintre acestea au fost GG;
  • Bayern nu a terminat fără gol marcat niciuna dintre cele 34 de apariții din acest sezon. 24 de ele s-au sfârșit cu ambele echipe printre marcatoare;
  • Campioana Europei a primit gol în toate cele 3 deplasări efectuate în Liga Campionilor în acest sezon.