Meniu

Lazio Roma – Borussia Dortmund

Profită nemții de degringolada din apărarea italienilor?

Borussia Dortmund pare că și-a revenit după un start nesigur și începe să tureze mașinăria cu motoare U-21. Lazio nu se regăsește însă și, dacă nu rezolvă în aceste zile problemele care i-au măcinat defensiva, va fi aspru pedepsită de nemți. E drept, italienii au și ei capacitatea de a înscrie, tocmai de aceea ne așteptăm la goluri în ambele porți.

Liga Campionilor este un adevărat magnet pentru toate echipele importante ale continentului. Dacă pentru o echipă din România miza financiară se învârte undeva în jurul a 30 de milioane de euro, pentru o echipă din Italia, de exemplu, aceasta sare de 100 de milioane de euro.

Au sacrificat Europa League pentru Champions

Exemplul este Lazio, care în sezonul trecut nu a fost interesată câtuși de puțin de un parcurs cât mai lung în Europa League. Echipa lui Ștefan Radu a tratat a doua competiție a continentului ca pe un antrenament, asta deoarece concentrarea i-a stat pe Serie A și pe locurile fruntașe de acolo.

Nu doar faptul că, în mod oarecum conjunctural, ajunseseră înaintea pandemiei să se lupte cu Juventus și Inter pentru primul loc era important, ci în special calificarea în Liga Campionilor. Din sponsorizări, drepturi TV și alte zone precum merchendising, o echipă precum Lazio câștigă sume cu opt zerouri.

Ambele formații suferă cu accidentații

Borussia Dortmund, în schimb, e obișnuită cu astfel de venituri. Doar din jucători trupa lui Lucien Favre a strâns în ultimii ani o mică avere. Iar acum, a doua echipă a Germaniei și-a asumat rolul de incubator pentru viitoare superstaruri și a pus la “căldură” un nucleu din care răsar nume precum Erling Haaland, Jadon Sancho, Giovanni Reyna sau Jude Bellingham.

Această pornire tinerească a celor de la Borussia aduce cu sine și destulă inconstanță, deci imprevizibilitate. La fel, accidentările de ambele părți sunt aspecte care cântăresc în previziunile pe care noi, pariorii le facem. Lazio nu se poate baza pe Luiz Alberto, Marusic, Radu sau Lazzari, în timp ce de la Dortmund lipsesc Hazard, Can, Zagadou, Akanji sau Schmelzer. În orice condiții, însă, e greu să ne imaginăm un Lazio – Borussia fără goluri de ambele părți.

KEY POINTS:

  • Lazio nu are nicio victorie în ultimele trei meciuri, din care a pierdut două (golaveraj 2-8 în acest interval)
  • Italienii au marcat o medie de 2,5 goluri pe meci în meciurile de acasă disputate în Serie A
  • Borussia are un palmares mediocru în partidele disputate în deplasare pe parcursul ultimelor patru sezoane (cinci victorii, două remize și cinci înfrângeri, golaveraj 20-17)
  • Dortmund a câștigat patru din cele șase meciuri disputate în acest sezon, toate la zero, inclusiv ultimele două (golaveraj 13-5 din șase partide)