Meniu

NAPOLI, 11 VICTORII CONSECUTIVE

Cu opt puncte avans în fruntea clasamentului, după o serie de 10 victorii consecutive în Serie A, Napoli vrea să își prelungească seria incredibilă sâmbătă, când va primi pe Stadio Maradona vizita lui Udinese.

După ce a dublat victoria de săptămâna trecută în fața Atalantei cu un succes la mijlocul săptămânii împotriva lui Empoli, echipa lui Luciano Spalletti este sigură de poziția de lider al clasamentului până în 2023 și continuă acum să urmărească primul Scudetto după o secetă de 40 de ani.

AU ȘANSA LA UN NOU RECORD

Doar de două ori în istoria clubului din Napoli echipa a reușit să adune 10 victorii consecutive în campionat, dar formația din acest an a egalat această performanță după alte două succese în ultimele etape și are acum șansa să îmbunătățească acest record.

Sâmbăta trecută au reușit chiar să întoarcă scorul la Atalanta și s-au impus cu 2-1, potențial rivala la titlu, la Bergamo - a patra oară când au luat maximum de puncte în Serie A, deși au fost conduși - și au reușit să își extindă seria strălucitoare și la mijlocul săptămânii.

După ce a făcut câteva schimbări în formația sa - câteva forțate de accidentări - Spalletti și-a văzut echipa dominând pe Stadio Maradona, dar a trebuit să aștepte ca Hirving Lozano să transforme un penalty în repriza a doua pentru a deschide scorul, înainte ca extrema mexicană să îl servească pe un alt înlocuitor, Piotr Zielinski, pentru al doilea gol, care a pecetluit definitiv soarta partidei.

Se alătură echipei Paris Saint-Germain, care speră la Liga Campionilor, ca fiind singurele echipe încă neînvinse în primele cinci ligi din Europa și speră să își păstreze acest statut cel puțin până în optimile competiției, unde va întâlni Eintracht Frankfurt în februarie.

Până atunci însă, Napoli intenționează să fie încoronată Campione d'Inverno ("campioana iernii"), fiind lider în Italia la jumătatea sezonului din Serie A - un punct întârziat în acest an de Cupa Mondială care se desfășoară iarna.

O eventuală victorie cu Udinese ar fi și mai importantă pentru că Napoli nu va mai juca alt meci oficial până în ianuarie, la reluarea campionatului. Atunci însă va da peste Inter și Juventus în primele 3 partide, un adevărat test în lupta la titlu, iar un avans cât mai mare este de dorit până la acel moment.

Rămâne de văzut dacă Spalleti și compania își pot menține ritmul după o pauză atât de lungă, dar cu siguranță vor dori să încheie un început spectaculos de sezon prin a se impune sâmbătă în fața unor adversari șovăielnici.

UDINESE NU ÎȘI MAI GĂSEȘTE RITMUL

Continuându-și alunecarea în clasamentul din Serie A, Udinese nu a reușit să întrerupă o serie îngrijorătoare de meciuri fără victorie marți, când a fost ținută la egalitate, 1-1, de Spezia, echipă aflată la rândul său în dificultate.

Cu toate acestea, bianconerii se află încă în prima jumătate a clasamentului, după ce au câștigat șase meciuri consecutive în startul sezonului și au pierdut doar două din ultimele șapte deplasări - inclusiv o eliminare din Coppa Italia în fața celor de la Monza.

Cinci remize din șase în campionat, însă, au rezultat din cauza faptului că linia de atac a lui Fruilani, care anterior era puternică, s-a uscat, și doar structura defensivă sigură a lui Andrea Sottil a menținut numărul de puncte în această perioadă.

Fostul antrenor de la Ascoli are încă mult credit în bancă de pe urma remarcabilului parcurs de toamnă al echipei sale, dar va dori să provoace o surpriză sâmbătă după-amiază, pentru a încheia anul pe un loc fruntaș.

Deoarece Udinese se mândrește cu al șaselea cel mai bun record în deplasare din prima ligă și a primit goluri la o rată de doar unul pe meci, s-ar putea să își imagineze șansele de a opri juggernaut-ul lui Napoli - chiar dacă șansele sunt împotriva lor.

Per total, Napoli este extrem de puternică în acest moment, motiv pentru care mizăm pe faptul că se vor impune și în această confruntare, pariu pentru care avem o cotă de 1.50.

PUNCTE CHEIE:

  • Napoli tocmai a ajuns la o serie de 10 victorii consecutive în Serie A și are o șansă incredibilă la titlu;
  • În ultimele 13 meciuri oficiale pe teren propriu, Napoli are 12 victorii și o remiză;
  • Napoletanii s-au impus și în ultimele 5 directe și au cedat o singură remiză în ultimele 13;
  • Udinese și-a prelungit seria slabă și a ajuns la 7 meciuri fără victorie (5 remize și două înfrângeri), deși printre adversari au fost echipe ca Spezia, Lecces sau Cremonese.