Meniu

Leeds – Arsenal

FORȚEAZĂ DIN NOU ECHIPA LUI ARTETA ANTI-SPECTACOLUL?

Leeds nu trece prin cel mai bun moment al noii sale existențe din Premier League, iar duminică primește vizita lui Arsenal. Londonezii nu conving încă, mai ales pe plan ofensiv, iar acest lucru îi nemulțumește deja pe fani. Pentru pariori, acest lucru nu poate fi decât o ocazie bună de speculat.

Arsenal s-a transformat de când a fost preluată de Mikel Arteta. Spaniolul a decis să înceapă reconstrucția “tunarilor” de la fundație, adică din apărare, tocmai de aceea stilul londonezilor este unul total inestetic dacă facem o comparație cu perioada în care echipa era pregătită de Arsene Wenger.

Cel mai slab atac din ultimii 20 de ani

În acest moment, Arsenal are un golaveraj de 9-10, ceea ce, istoric vorbind, este umilitor pentru o formație care a ajuns să perceapă cei mai mulți bani pe bilete și datorită fotbalului ofensiv arătat. Cele nouă goluri marcate reprezintă un punct de minim absolut în secolul 21. Ultima oară când această cifră jalnică a fost atinsă după opt etape disputate era anul 1998, iar în atacul lui Arsenal jucau Bergkamp, Anelka și Kanu. Chiar și așa, echipa lui Wenger primise doar patru goluri, iar titlul l-a pierdut în penultima etapă.

Trebuie menționat pentru a pune în perspectivă acest număr că în ultimele 20 sezoane, Arsenal avea între 10 și 28 (!) de goluri marcate după opt etape, media în acest interval fiind de 15,6 reușite!

În actualul sezon, echipa lui Arteta are deja trei înfrângeri la zero, cu Aston Villa în ultima etapă (0-3), cu Leicester (0-1), ambele acasă, și pe terenul lui Manchester City (0-1). Cel de-al patrulea eșec al “tunarilor” a venit pe terenul lui Liverpool (3-1).

Momentan, Arsenal ocupă doar locul 11, cu cele 12 puncte adunate din patru victorii: cu Fulham (3-0), West Ham (2-1), Sheffield United (2-1) și Manchester United (1-0).

Echipa lui Bielsa pierde teren

Leeds a sărbătorit îndelung revenirea în Premier League, iar debutul în competiție a fost unul spectaculos. A marcat trei goluri pe terenul campioanei Liverpool (3-4), a făcut apoi un nou meci de șapte goluri, 4-3 cu Fulham, a învins la Sheffield cu 1-0 și a remizat cu vicecampioana Manchester City (1-1).

După confruntarea cu trupa lui Guardiola, a venit pauza din octombrie dedicată meciurilor echipelor naționale și ceva pare că s-a rupt. La revenire, elevii Marcelo Bielsa nu au mai arătat la fel, dar este adevărat că au și pierdut unul dintre cei mai importanți jucători. Kalvin Phillips, cel care fusese convocat în premieră la naționala Angliei, acolo unde a jucat toate cele trei meciuri (două ca titular), s-a accidentat după înfrângerea cu Wolves (0-1) și a ratat următoarele trei jocuri.

Leeds a câștigat surprinzător la prima apariție fără el, 3-0 pe terenul lui Aston Villa, dar în următoarele două partide au încasat opt goluri: 1-4 acasă cu Leicester și tot 1-4 la Londra cu Crystal Palace.

Forma slabă a lui Leeds coroborată cu stilul zgârcit al lui Arsenal ne duc cu gândul la un meci care nu-i va provoca prea tare pe fani. Astfel, ne imaginăm un meci cu goluri puține și ne orientăm către un pariu “nu marchează ambele echipe”.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele patru meciuri disputate de Arsenal în Premier League s-au terminat cu cel mult una dintre formații printre marcatoare
  • Ultimele meciuri directe, ambele în Cupa Angliei, s-au terminat cu scorul de 1-0 în favoarea lui Arsenal
  • Trei din precedentele șase jocuri pe care Leeds le-a avut programate în campionat s-au terminat NGG
  • Mikel Arteta a antrenat-o pe Arsenal în 42 de jocuri până în prezent. Din acestea, 21 s-au terminat cu maximum una dintre echipe printre marcatoare
  • Arsenal a bifat pariul “NGG” câștigător după cinci din cele șapte deplasări pe care le-a efectuat în toate competițiile în actuala stagiune (golaveraj 9-5, deci o medie de două goluri pe meci)