Meniu

19 Aprilie, la 22:00. Leeds egalează pe final.

REUȘESC LIVERPOOL ȘI LEEDS SĂ NE OFERE UN NOU SPECTACOL OFENSIV?

Liverpool o vizitează luni pe Leeds, într-un meci care poate fi crucial pentru soarta echipei lui Jurgen Klopp. Campioana en titre a Angliei este abia pe locul 6 și poate rata participarea în ediția viitoare a Ligii Campionilor, în timp ce Leeds este într-o formă excelentă și a reînceput să viseze la locurile de Europa League.

Calculele care se fac pe acest final de sezon din Premier League sunt complicate. Poate doar Manchester City este scutită de emoții, pentru că cele 11 puncte pe care le are avans facă de concitadina United par îndeajuns pentru a se considera campioană. În rest, de la locul 3 la locul 11, fiecare speră la ceva, fie că vorbim de Liga Campionilor sau Europa League.

Leeds a șocat-o pe City

Marcelo Bielsa este unul dintre cei mai populari antrenori din lume, chiar dacă niciodată în cariera sa nu a antrenat vreun nume uriaș din Europa. E adevărat, a trecut pe la Marseille și Bilbao, dar popularitatea-i a atins un nivel maxim odată cu venirea la Leeds. Argentinianul pe care Pep Guardiola îl numea drept cel mai bun antrenor din lume a resuscitat o echipă care se blocase în Championshipul din Anglia, iar la primul sezon pe prima scenă a impresionat.

Leeds se află momentan pe locul 10, la 7 puncte în spatele viitoarei adversare, Liverpool, și simte parfumul cupelor europene. În ultimele 3 etape, echipa din Yorkshire a obținut victorii consecutive, ultima fiind și cea mai importantă. Albii au câștigat deplasarea de la Manchester City chiar dacă au jucat o repriză întreagă cu un om în minus și au devenit a doua echipă contra căreia viitoarea campioană nu reușește să câștige în acest sezon, după Manchester United.

Eliminată de Real Madrid, Liverpool tremură pentru Ligă

Lucrurile sunt mult mai complicate pentru Liverpool, chiar dacă actuala campioană se află deasupra lui Leeds în clasament. Formația pregătită de Jurgen Klopp are, în mode evident, alte obiective, dar este la un pas să pună bomboana pe coliva unui sezon de uitat. Aflată pe locul 6, la 3 puncte în spatele lui West Ham, poziția a 4-a din Premier League, Liverpool este obligată să revină în Top 4 pentru evita un dezastru financiar.

În săptămâna care a trecut, ‘cormoranii’ au fost sterili în returul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor cu Real Madrid (0-0) și, după acel 1-3 din tur, au fost eliminați din competiție. Singura șansă pentru participarea și în viitoarea ediție ar fi unul din primele 4 locuri, astfel că meciul cu Leeds poate fi crucial. În acest moment, Liverpool vine și ea tot după 3 victorii consecutive în campionat: 1-0 la Wolverhampton, 3-0 la Arsenal și un 2-1 norocos cu Aston Villa.

Pentru că ambele combatante au arătat că pot să și ia, dar și să dea, ne așteptăm la un nou meci cu goluri de ambele părți. Acel 4-3 din tur ne dă și mai mare încredere în pariul GG, care în ciuda cotei de doar 1.45-1.50, pare o alegere inspirată.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 3 meciuri din Premier League ale lui Leeds s-au terminat toate în zona pariului GG3+;
  • În 10 partide pe care le-a disputat în acest sezon contra echipelor din Top 6 al Premier League, Leeds a bifat câștigător pariul GG de 8 ori;
  • În cele 9 meciuri pe care Liverpool le-a disputat împotriva echipelor clasate în intervalul locurilor 7-11, printre care se află și Leeds, ambele echipe au marcat de 7 ori;
  • ‘Cormoranii’ au înscris în precedentele 10 deplasări din toate competițiile, perioadă în care GG-ul a ieșit de 6 ori. În acest timp, campioana Angliei a strâns un golaveraj de 22-12;
  • Confruntarea directă din tur, singura din ultimii 4 ani, a bifat câștigător GG-ul încă din minutul 12. La pauză era 3-2 pentru Liverpool, care a câștigat până la urmă cu 4-3;