Meniu

Leeds – West Ham

CONTINUĂ “CIOCĂNARII” SERIA BUNĂ?

Leeds stă cel mai bine dintre echipele nou-promovate în acest sezon al Premier League, dar echipa lui Marcelo Bielsa a pierdut un tempo în ultima lună. West Ham are un sezon bun și poate profita de apatia gazdelor, astfel că un meci fără înfrângere pentru londonezi pare o opțiune de luat în calcul.

Au trecut ceva ani de cât o echipă venită din Championship nu a mai fost întâmpinată precum Leeds. Triplă campioană a Angliei, trupa din Yorkshire are o veche tradiție în campionatul britanic, dar în ultimii ani a rătăcit în diviziile inferioare din Albion.

Mai buni în deplasare

Valul de entuziasm a fost transformat rapid și în puncte de Kalvin Phillips și colegii săi, care, după un început bun, dar necâștigător contra lui Liverpool pe Anfield (3-4), au început să strângă puncte. 4-3 cu Fulham, singura victorie pe Ellan Road, 1-0 la Sheffield United și 3-0 la Aston Villa au fost rezultatele care i-au dat aer lui Leeds, alături de remiza cu vicecampioana Manchester City (1-1). Se pare însă că albii fac meciuri mai bune atunci când joacă pe teren străin, deoarece acasă nu au mai obținut o victorie din a doua decadă a lui septembrie.

Pentru meciul cu West Ham, speranța stă tot în cuplul Phillips – Bamford, primul fiind responsabil cu partea defensivă și construcția, iar al doilea cu golurile. Adus pentru 10 milioane de lire vara trecută, atacantul de 27 de ani a explodat în acest sezon, când a înscris de opt ori în cele 11 meciuri jucate.

West Ham se ține bine

Vizitatori vineri, “ciocănarii” au un sezon cel puțin decent, dacă facem o comparație cu ce s-a întâmplat în anii trecuți. Momentan pe locul nouă, West Ham a pierdut în acest sezon doar de patru ori, cu trei din aceste înfrângeri venind în fața numelor mari din Premier League: Arsenal (1-2), Liverpool (1-2) și Manchester United (1-3). În ultimele două, echipa lui David Moyes a reușit chiar să înscrie prima, iar în acest sezon a reușit să marcheze în precedentele 13 jocuri oficiale.

West Ham se poate lăuda cu faptul că e singura echipă engleză care i-a dat trei goluri Tottenhamului lui Mourinho, reușind să revină târziu după ce a fost condusă cu 3-0. Alte rezultate bune ale londonezilor sunt remiza cu Manchester City (1-1), succesul de pe terenul lui Leicester (3-0) și cel cu Aston Villa din urmă cu două etape (2-1).

Tocmai pentru că se prezintă într-o formă mai bună, dar și datorită formei de acasă arătată de Leeds, “ciocănarii” par să aibă o șansă bună în acest meci. Poate nu la victorie, dar cu siguranță X2 este un pariu interesant, dată fiind și cota oferită de bookmakeri.

PUNCTE CHEIE:

  • West Ham are doar două înfrângeri în ultimele nouă jocuri de Premier League: cu Liverpool și Manchester United. În rest, cinci victorii și un golaveraj de 17-10
  • În precedentele patru deplasări din campionat, “ciocănarii” au obținut două victorii (una cu Leicester) și un egal (cu Tottenham)
  • Londonezii au deschis scorul în precedentele șase partide
  • Leeds nu a câștigat decât un singur joc din ultimele cinci, timp în care a acumulat și trei înfrângeri (4-11 este golaverajul în acest interval)
  • Gazdele au o singură victorie în cele șase meciuri oficiale pe care le-a jucat acasă, 4-3 contra codașei Fulham, și două eșecuri. Golaverajul în această perioadă este de 7-10