Meniu

Leicester – Fulham

ÎȘI REFAC “VULPILE” MORALUL CONTRA CODAȘILOR DIN LONDRA?

Leicester a pierdut șefia în Premier League după înfrângerea din etapa trecută cu Liverpool, dar are șansa unei reveniri în top cu o victorie consistentă în fața lui Fulham. Penultima clasată are șapte înfrângeri în primele nouă runde și pare victima perfectă pentru fosta campioană a Angliei.

Lupta la vârf este mai aprigă ca niciodată în ultimii ani în Premier League, deoarece efectele pandemiei și programul încărcat de aceasta au nivelat într-o oarecare măsură valorile. Începând cu cele două echipe din Manchester, momentan într-o oarecare derivă, și continuând cu plutonul format din Everton, Aston Villa, Southampton, Leicester sau Chelsea, toate echipele au șanse la locul pe care înaintea acestei etape stăteau la egalitate Liverpool și Tottenham.

Vardy e atacantul evergreen

Pentru formația care în 2016 provoca cea mai mare surpriză din istoria fotbalului englez lucrurile devin din ce în ce mai serioase în ultimii ani. Sezonul trecut a fost la un pas de un loc 4 care i-ar fi garantat participarea în grupele Champions League, iar acum echipa antrenată de Brendan Rodgers face un nou sezon consistent.

Până acum, “vulpile” au făcut față destul de bine luptei pe două fronturi (pentru că în Cupa Ligii a fost eliminată de Arsenal), iar în campionat are doar trei înfrângeri: cu West Ham (0-3), Aston Villa (0-1) și la Liverpool (0-3). Totuși, echipa din East Midlands se poate lăuda și cu victorii precum acel 5-2 de pe terenul lui Manchester City sau succesele de pe terenurile lui Arsenal (1-0) și Leeds (4-1) ori victoria de acasă cu Wolverhampton (1-0).

Într-o echipă unde strălucesc tineri precum James Madisson, Youri Tielemans, Harvey Barnes, Wesley Fofana ori Wilfried Ndidi, vedeta și omul numărul 1 rămâne în continuare Jamie Vardy. Atacantul de 33 de ani a marcat opt goluri în cele opt apariții în campionat, la care a mai adăugat și o pasă decisivă, iar în Europa League a înscris de două ori în tot atâtea meciuri.

Fulham a bătut-o doar pe rivala West Brom

Luni seara, pe King Power Stadium vine Fulham, care, oricât ar fi de echilibrat fotbalul englez, nu prea are cum să sperie pe nimeni în Premier League. Echipa din sud-vestul Londrei se află pe penultimul loc în Premier League, cu doar patru puncte, iar singura victorie a fost obținută acasă, în fața lui West Brom (2-0), o altă echipă din subsolul clasamentului.

În deplasare, Fulham are un singur punct, smuls cu dificultate pe terenul codașei Sheffield United (1-1). În rest, trei înfrângeri, însă toate la limită și contra unor echipe bune, ceea ce ar trebui să-i țină concentrați pe cei de la Leicester. Londonezii au capotat pe terenurile lui West Ham (0-1), Wolves (0-1) și Leeds (3-4), mai grave fiind eșecurile de pe teren propriu. Acolo, Arsenal și Aston Villa au umilit-o la scor de neprezentare, 0-3, în timp ce Everton (2-3) și Crystal Palace (1-2) au arătat mai multă blândețe.

Pentru că arată că nu prea poate încurca pe nimeni, Fulham pornește ca mare outsider în disputa cu Leicester. Forma ofensivă a gazdelor este însă formidabilă și ne-am putea aștepta la un festival de goluri din partea lor luni seara.

PUNCTE CHEIE:

  • Leicester a câștigat la zero ultimele trei partide disputate pe propriul teren. În acest interval, golaverajul este de 8-0
  • “Vulpile” au șase victorii și un egal în precedentele opt partide, singura înfrângere venind în deplasarea de la Liverpool. În acest timp, golaverajul e 18-8
  • Gazdele au două victorii și un egal în precedentele trei confruntări directe, perioadă în care golaverajul e 8-5 în favoarea lor
  • Fulham are o singură victorie în ultimele opt etape, interval în care a strâns șase înfrângeri și un egal (golaverajul în perioada cu pricina e de 6-14
  • Oaspeții au patru înfrângeri (trei la zero) și un egal în precedentele cinci jocuri pe care le-au avut programate în deplasare. Golaverajul în acest interval e 4-10