Meniu

25 Februarie, Leicester pierde cu un lamentabil 0-2.

SE CALIFICĂ LEICESTER ÎN FAȚA SLAVIEI PRAGA?

Leicester devine încet-încet una din echipele de vârf din Anglia, iar acum echipa din Midlands vrea să-și probeze valoarea și în cupele europene. Pentru a promova în optimile Ligii Europa, echipa lui Brendan Rodgers trebuie să treacă de Slavia Praga, o echipă extrem de dificil de abordat datorită jocului său compact și generos la efort.

Nicolae Stanciu și colegii săi s-au descurcat foarte bine în meciul tur, atunci când au dominat o bună bucată de vreme. Statistica din a doua repriză spune multe. Slavia a avut 6 șuturi la poartă și două pe poartă, în timp ce Leicester a trimis un singur șut spre buturile cehilor, dar nu a reușit să atingă ținta.

Trece Leicester peste absențe?

La începutul stagiunii, englezii s-au descurcat mult mai bine în deplasare și au avut un traseu șovăielnic în jocurile disputate pe propriul teren. Totuși, pe măsură ce sezonul a avansat, Leicester a început să-și recapete cadența și în meciurile de pe King Power Stadium, iar în ultima vreme singurul pas greșit a fost înfrângerea cu Leeds (1-3). Inclusiv în cupele europene ‘vulpile’ s-au descurcat admirabil pe propria arenă, acolo unde nu au primit niciun gol și au marcat 9 după cele 3 victorii obținute: 2-0 cu AEK Atena, 4-0 cu Braga și 3-0 cu Zorya.

E adevărat că Slavia poate să fie considerată o echipă mai valoroasă decât oricare din cele 3 menționate mai devreme, însă principalul atu al cehilor în acest meci este reprezentat de absențe din tabăra gazdelor. Brendan Rodgers nu se va putea baza pe mai mulți jucători importanți, însă cap de listă este James Maddison, cel care a suferit o accidentare la șold. În afara mijlocașului ofensiv de 24 de ani vor mai lipsi Praet, Justin, Fofana, Morgan, Iheanach și Perez.

Slavia impune stilul muncitoresc

Sezonul trecut al cupelor europene, Slavia Praga a prins grupele Ligii Campionilor și acolo a făcut o impresie excelentă într-o grupă imposibilă cu FC Barcelona, Inter Milano și Borussia Dortmund. Principalul atu al campioanei Cehiei este legat de capacitatea fizică a jucătorilor antrenați de Jindřich Trpišovský. Antrenorul de 44 de ani este renumit pentru regimul spartan de pregătire, iar rezultatele se văd pe teren.

Inclusiv Nicolae Stanciu s-a transformat dintr-un jucător eminamente ofensiv, concentrat doar pe posesie, într-unul care aleargă, recuperează și chiar face alunecări. În campionat, Slavia se poate relaxa pentru că distanța față de urmăritoare este uriașă. Miza în acest moment este calificarea în fazele superioare ale Ligii Europa, dar șansele ca acest lucru să se întâmple sunt limitate.

În deplasare, cehii nu prea se descurcă, lucru relevat și de eșecurile cu Midtjylland (1-4), Leverkusen (0-4) și Hapoel Beer Sheva (1-3). În acest context, cota pe care Leicester a primit-o pentru victorie, 1.58, este destul de generoasă, acesta fiind și pontul nostru pentru acest joc.

PUNCTE CHEIE:

  • Leicester a câștigat la zero toate cele 3 meciuri pe care le-a disputat în faza grupelor (golaveraj 9-0);
  • Englezii au 4 victorii în precedentele 5 jocuri pe King Power Stadium. Golaverajul în acest interval este de 9-4;
  • Slavia a remizat în ultimele două partide pe care le-a jucat în deplasare, ambele contra unor adversari din treimea inferioară a campionatului Cehiei;
  • Echipa din Praga a pierdut la handicap 3 din cele 4 partide pe care le-a avut programate în deplasare în actuala ediție a cupelor europene (golaveraj 5-12).