Meniu

14 Martie. Leipzig și Frankfurt termină nedecis.

CÂȘTIGĂ LEIPZIG ȘI CU EINTRACHT?

Derby-ul etapei a 25-a din Germania se dispută la Leipzig, acolo unde gazdele primesc vizita celor de la Eintracht Frankfurt. Aflați pe locul 2, ‘taurii’ au nevoie de o victorie pentru a rămâne în plasa liderului Bayern, în timp ce oaspeții sunt în declin după o perioadă foarte bună traversată la începutul acestui an.

Bayern Munchen are pentru prima dată în ultimele sezoane o concurență serioasă în ceea ce privește titlul. Leipzig se ține scai de ei, iar greșelile bavarezilor au fost speculate destul de bine de semifinalista Ligii Campionilor de anul trecut. Liverpool i-a ușurat programul lui Leipzig pentru această primăvară cu acel 2-0 dublu pe care i l-a administrat în optimile CL, iar acum ‘taurii’ se pot concentra liniștiți pe campionat.

Regina jocurilor de acasă

Leipzig a avut un traseu destul de constant în acest sezon și nu a avut mari oscilații de formă. Rezultatele modeste nu au venit în serie și s-a întâmplat o singură dacă pe parcursul acestui sezon ca ‘taurii’ să lege două jocuri fără victorie. Acest lucru s-a petrecut la începutul anului, atunci când trupa pregătită de Julian Nagelsmann a pierdut acasă cu Dortmund (1-3) și a făcut un egal la Wolfsburg (2-2).

De altfel, înfrângerea cu Borussia este singura pe care Leipzig a suferit-o în acest sezon de Bundesliga pe teren propriu, acolo unde mai au 10 victorii și un egal (un 0-0 cu FC Koln în ultima etapă din 2020). Aceste cifre o fac pe Leipzig să fie cea mai bună echipă din prima ligă germană în privința jocurilor disputate pe teren propriu, acolo unde a obținut cu un punct mai mult decât campioana și liderul Bayern.

Frankfurt e lider în 2021

Duelul de duminică seara de pe Red Bull Arena pune față în față cele mai în formă echipe din 2021. Dacă Leipzig este la egalitate cu Bayern Munchen în privința punctelor obținute în acest an înaintea acestei etape, Frankfurt stă la un punct în fața lor, cu 26 în 11 etape.

În perioada 19 decembrie – 20 februarie, Eintracht a reușit să strângă 9 victorii și un egal, 2-2 la Freiburg. Printre victimele oaspeților de duminică s-au aflat Leverkusen (2-1) sau Bayern Munchen (2-1), aceasta din urmă fiind a treia înfrângere a campioanei din acest sezon. Totuși, în ultimele două meciuri din campionat Frankfurt a scăzut simțitor ritmul. După ce a fost învinsă cu 1-2 în deplasarea de la Bremen, etapa trecută a fost oprită din drumul spre victorie și de Stuttgart (1-1), astfel că forma nu prea îi recomandă pe ‘vulturi’.

Cota pentru un succes al lui Leipzig nu este cea mai mare, însă dacă ne gândim la faptul că ‘1 solist’ ne ajută să ne dublăm banii, considerăm că e o variantă care merită încercată.

PUNCTE CHEIE:

  • 8 victorii la rând are Leipzig în competițiile interne, perioadă în care nu a primit gol în 6 jocuri și a strâns un golaveraj de 21-3;
  • ‘Taurii’ au cea mai bună defensivă din Bundesliga, cu doar 20 de goluri primite în 24 de etape;
  • Leipzig are cea mai bună linie de clasament acasă din toată prima liga germană. Gazdele au 10 victorii și un egal în 12 meciuri, golaverajul fiind 24-9;
  • După o serie de 5 victorii consecutive, Eintracht a obținut doar un punct din cele mai recente două meciuri, cu Werder Bremen și Stuttgart;
  • Ultimele 5 deplasări ale lui Frankfurt au fost toate GG3+. Frankfurt a pierdut de două ori în acest interval;
  • Două din cele 3 înfrângeri în deplasare ale oaspeților au venit pe terenurile celorlalte două colege din Top 3 ale gazdelor, Bayern Munchen și Wolfsburg;
  • Leipzig are 3 victorii și un egal în cele 4 confruntări directe jucate pe teren propriu contra lui Eintracht, timp în care a acumulat un golaveraj de 7-2.