Meniu

16 Aprilie, la 21:30. Leipzig face un nou pas gresit

REUȘEȘTE LEIPZIG UN NOU SUCCES CONTRA LUI HOFFENHEIM?

RB Leizpig s-a detașat pe locul 2, iar distanța față de urmăritoare este confortabilă. Înaintea confruntării de vineri cu Hoffenheim, trupa lui Nagelsmann mai are șanse teoretice la titlu, dar abnegația nemțească se va manifesta cu siguranță, astfel că gazdele sunt în postura de favorită.

Bundesliga a devenit un monopol al lui Bayern Munchen de ceva ani, iar bavarezii par că se îndreaptă spre al 9-lea titlu consecutiv. Echipa antrenată de Hansi Flick a cam tranșat lupta din acest sezon în urmă cu două etape, atunci când a reușit să învingă cu 1-0 în deplasarea de la Leipzig. Acum, Red Bull nu mai poate spera decât la o minune, dar știm cu toții că germanii nu sunt bătuți decât atunci când îi vezi ca le pleacă autocarul de la stadion.

Leipzig încă are pentru ce să lupte

Mai sunt 6 etape din actualul sezon al campionatului Germaniei și, chiar dacă Leipzig pare să alerge singură în această cursă, zarurile nu sunt aruncate. La 6 puncte în fața locului 3 ocupat de Wolfsburg și la 5 în spatele lui Bayern Munchen, trupa lui Julian Nagelsmann speră într-o minune, adică în două piedici pe care actuala campioană să și le pună singură.

Până acolo, Leipzig trebuie să câștige toate meciurile pe care le mai are de disputat, iar următorul este acasă, împotriva lui Hoffenheim. În special pe teren propriu, gazdele de vineri s-au descurcat excelent împotriva echipelor clasate de la locul 6 în jos. Înfrângerile cu Bayern (0-1) și cu Dortund (1-3), dar și egalul cu Frankfurt (1-1) sunt, cumva explicabile, iar singurul accident cumva surprinzător a venit contra lui Koln (0-0), la sfârșitul lui 2020. În rest, locul 2 din Bundesliga s-a descurcat excelent contra echipelor inferioare.

Hoffenheim luptă pentru nimic

Participantă în actuala ediție a Ligii Europa, Hoffenheim a făcut un sezon intern de uitat. După ani în care a fost mereu implicată în lupta pentru primele locuri, trupa alb-albastră se află acum pe un modest loc 12, iar speranțele pentru a reveni în cupele continentale și în stagiunea viitoare sunt aproape nule.

Pe lângă numeroșii fotbaliști indisponibili, oaspeții lui Leipzig nu au nici argumente de palmares care să le susțină ambițiile. În confruntările directe recente au fost aproape inexistenți, iar evoluțiile din deplasările acestui sezon sunt aproape catastrofale. Cu doar 13 puncte în cele 14 jocuri pe teren străin reprezintă a 15-a performanță din Bundesliga, deci optimismul înaintea confruntării cu Leipzig este aproape inexistent.

Din acest motiv, ‘1 solist’ pare un pronostic logic. Chiar dacă nu are o cotă foarte mare, mergem pe siguranță, mai ales că Leipzig nu a dezamăgit prea des în actuala stagiune.

PUNCTE CHEIE:

  • Leipzig a câștigat 10 din ultimele 12 meciuri în competițiile interne (Cupă și campionat);
  • În afara meciurilor cu echipe de Top 5, trupa lui Nagelsmann are un palmares excelent acasă - 10 victorii și un egal în 11 meciuri;
  • Apărarea lui Leipzig s-a descurcat excelent în meciurile pe teren propriu, cu doar 11 goluri primite în 14 partide;
  • De partea cealaltă, Hoffenheim vine după o serie foarte modestă de 4 meciuri fără victorie, dintre care 3 înfrângeri;
  • Cu 28 de goluri primite în 14 deplasări, Hoffenheim are a doua cea mai slabă apărare din acest punct de vedere din Bundesliga;
  • Leipzig se descurcă foarte bine în confruntările directe, cu 5 victorii și un egal în ultimele 6 întâlniri. Golaverajul acestor meciuri este categoric: 11-3.