Meniu

16 Februarie. Liverpool câștigă turul cu Leipzig.

ÎȘI ARATĂ LEIPZIG SUPREMAȚIA CA GAZDĂ ȘI ÎN FAȚA LUI LIVERPOOL?

Leipzig devine pe an ce trece o echipă tot mai solidă și este în mod clar o chestiune de timp până când semifinalista Ligii de anul trecut ca fi considerată o adevărată o forță a continentului. Pentru un loc în sferturi, nemții trebuie să treacă de Liverpool, o echipă care este în declin în acest moment, dar vine după două finale jucate în ultimii 3 ani, una din ele câștigată.

Lucrurile par să fi devenit mult mai volatile în fotbal decât în era pre-Covid, așa că rezultatele sunt mult mai greu de anticipat în acest moment. Chiar dacă în acest moment pare în genunchi, Liverpool are oricând puterea să se ridice, mai ales că la echipă a rămas tot nucleul pe care s-au bazat performanțele obținute în ultimele 3 sezoane.

Liga a rămas singurul obiectiv

Este clar că lupta în Premier Legue este pierdută, a spus-o inclusiv Jurgen Klopp, care a admis superioritatea evidentă a lui Manchester City și susține că diferența actuală de 10 puncte nu este de remontat. Dacă din Cupa Anglia au fost eliminați de Manchester United, iar drumul în Cupa Ligii le-a fost blocat încă din toamnă de către Arsenal, “cormoranii” au mai rămas cu Liga Campionlor ca trofeu pentru care să se lupte.

Specialistă a competiției, Liverpool a câștigat ultima oară trofeul cu urechi în 2019, cu victoria la Tottenham și după ce a întors-o în semifinale pe Barcelona, care câștigase manșa tur cu 3-0. În ediția precedentă, englezii ajunseseră până în finală, dar acolo “dubla” lui Gareth Bale le-a blocat accesul la trofeu.

Un succes al lui Liverpool în competiția pe care a câștigat-o de 6 ori ar veni și cu un bonus: locul în următoarea ediție garantat. Asta pentru că în campionat este deja în afara primelor 4 poziții și are șanse serioase să rateze locurile de Ligă dacă va continua pe linia din ultimele 6 săptămâni.

Leipzig e taur acasă

În această ediție a Ligii Campionilor, Leipzig s-a calificat dintr-o grupă dificilă, cu PSG, Manchester Uniteed și Bașakșehir. Germanii s-au calificat în optimi în ultima etapă, când i-au învins pe “diavolii” Angliei cu 3-2, după ce până în ultimele 10 minute au condus la 3 goluri diferență.

Acasă, semifinalista ediției trecute se desfășoară excelent. În acest sezon doar Dortumnd a reușit să câștige la Leipzig (3-1), iar FC Koln a scăpat cu un punct (0-0). În rest, și PSG (2-1), și Leverkusen (1-0), dar și celelalte 11 victime pot confirma forța echipei lui Julian Neagsmann atunci când joacă pe teren propriu.

E drept, meciul se va juca la Budapesta, chiar dacă germanii sunt considerați a fi formația gazdă. Însă chiar și în aceste condiții, degringolada de la Liverpool, care a pierdut în ultimele două meciuri cu 1-3 la Leicester și 1-4 la Manchester City, pare ceva cronic. E greu să îți revii așa repede, mai ales că problema fundașilor centrali persistă, astfel că vom alege “1X”, mai ales că avem nevoie și de o plasă de siguranță, aceasta fiind remiza.

PUNCTE CHEIE:

  • Leipzig are 4 victorii la rând, dintre care 3 au venit fără gol primit. În acest interval, golaverajul este 10-1;
  • Din cele 15 meciuri jucate în calitate de gazdă, Leipzig a câștigat 13 și a pierdut doar unul. În 8 dintre aceste meciuri nu a primit gol și are un golaveraj de 32-10;
  • În Liga Campionilor, nemții au 6 meciuri consecutive fără înfrângere pe teren propriu din care 5 sunt victorii și au marcat de fiecare dată de minimum două ori;
  • Liverpool a primit gol în fiecare din ultimele 7 partide, iar golaverajul în acest interval este 10-14, după două victorii și 5 înfrângeri;
  • “Cormoranii” au pierdut cele mai recente 3 partide, golaverajul în acestea fiind 2-8.