Meniu

11 Mai, la 23:00. Se închide Barcelona în deplasarea la Levante?

FC Barcelona a ratat o șansă uriașă în acest weekend când n-a reușit să câștige derby-ul de titlu pe care l-a jucat cu Atletico Madrid pe Nou Camp. Cu un program lejer în ultimele 3 runde, catalanii încă mai speră, astfel că au nevoie de un traseu perfect. Următoarea adversară, Levante, pare să fie exact ce au nevoie Messi și ai lui pentru o reconsolidare psihică.

La Liga ne oferă în acest final de sezon un carusel al emoțiilor, mai ales că până de curând erau implicate 4 echipe în această luptă pentru titlu. FC Sevilla a pierdut în urmă cu două etape acasă cu Bilbao și a cam ieșit din calcule, dar chiar și așa și-a permis să o încurce pe Real Madrid duminică seară (2-2) și a prelungit suspansul.

Catalanii, impotenți în fața lui Oblak

Weekend-ul care a trecut le-a încrucișat pe cele 4 echipe aflate în vârful La Liga. Cea mai mare șansă o avea FC Barcelona, care putea s-o detroneze pe Atletico, o echipă care se afla într-o formă îndoielnică. După o primă repriză în care a fost dominată pe alocuri, echipa lui Ronald Koeman și-a mai revenit după pauză, dar tot nu a putut înscrie golul izbăvitor. Asta i-a dat șansa Realului de a urca până pe primul loc, dar nici campioana lui Zidane nu a reușit să câștige cu Sevilla, astfel că situația rămâne neschimbată înaintea ultimelor 3 etape.

În încheierea sezonului, Barcelona mai are de jucat la Levante, acasă cu Celta și la codașa Eibar, deci programul catalanilor este unu lejer. În comparație, Atletico le primește acasă pe Sociedad și Osasuna, iar în ultima etapă se deplasează la Valladolid, în timp ce Real are cel mai greu program: deplasări la Granada și Bilbao, plus o vizită a lui Villarreal în ultima etapă.

Levante joacă pentru palmares

De partea cealaltă, Levante și-a cam terminat sezonul din punct de vedere motivațional. Aflată pe locul 14, cu 9 puncte față de Huesca, echipa aflată pe primul loc retrogradabil, trupa din Valencia nu are emoții și va găsi greu să se motiveze în aceste ultime 3 etape.

În ultimele 5 etape Levante a obținut un singur egal, 2-2 cu Alaves chiar în ultima etapă, pentru că în rest a pierdut fără prea mari emoții, inclusiv fără gol marcat cu Celta (0-2), Elche (0-1) și Sevilla (0-1). Pentru o echipă care la un moment dat avea o serie de GG-uri impresionantă, scăderea de formă din ultimele săptămâni este îngrijorătoare.

Înaintea confruntării de marți, e clar că Barcelona are motive să se automotiveze, în timp ce Levante nu. De asemenea, diferența de valoare este evidentă, chiar dacă asta nu garantează niciodată un rezultat bun. Astfel, ne așteptăm la o victorie a catalanilor, iar atunci când joacă în deplasare aceștia nici nu prea primesc gol. NGG, astfel, la o cotă generoasă de peste 2.00 pare o variantă viabilă.

PUNCTE CHEIE:

  • Levante nu a înscris în 3 din ultimele 4 partide de campionat disputate;
  • 8 din ultimele 10 meciuri pe care Levante le-a jucat s-au terminat cu pariul NGG câștigător. De 6 ori acest lucru s-a întâmplat pentru că gazdele de marți nu au marcat;
  • Levante a bifat pariul NGG în 5 din cele 7 meciuri pe care le-a jucat în acest sezon contra echipelor din Top 4;
  • Barcelona nu a primit gol în 6 din cele 9 deplasări efectuate la echipele clasate de la locul 10 în jos;
  • Meciul tur a fost câștigat de catalani cu scorul de 1-0.