Meniu

26.02, la 22:00. LEVANTE – ATHLETIC BILBAO

VEDEM UN NOU MECI-SPECTACOL ÎNTRE LEVANTE ȘI BILBAO?

La Liga a devenit un campionat în care golurile nu mai curg pe bandă rulantă, așa cum se întâmpla în urmă cu câțiva ani. Totuși, vineri suntem tratați cu o confruntare în care se întâlnesc două dintre echipele care arată cea mai bună formă ofensivă în ultima vreme: Levante și Athletic Bilbao.

Gazdele vin după două rezultate de pus în ramă, după ce au fost obligați să joace în interval de 3 zile de două ori cu liderul Atletico Madrid. În prima partidă, restanța din etapa a 2-a, au reușit să smulgă un egal liderului pe propriul teren, iar apoi, la returul din Capitală, au obținut o victorie surprinzătoare, 2-0, lucru pe care nu l-a mai reușit nicio echipă în acest sezon contra trupei lui Simeone.

În acest moment, Levante se află pe locul 8 în campionat, iar dacă forma cuplului Morales – Roger (marcatori a 10, respectiv 9 goluri) continuă, este posibil să vedem echipa din regiunea Valencia pe tabloul Europa League în sezonul viitor.

Levante e campioană la GG, Bilbao s-a trezit

Athletic se află și ea în apropiere, pe locul 10, la două puncte de adversara de vineri seară. Poziția modestă a bascilor este rodul inconstanței care descrie traseul alb-roșilor. Potențialul echipei a tot fost etalat în ultima vreme mai ales în afara La Liga. Bilbao a ajuns până în finala Cupei Regelui din sezonul trecut, ultim act care se va disputa abia în aprilie, iar în Supercupa Spaniei le-a bătut și pe Real Madrid, și pe FC Barcelona pentru a câștiga trofeul.

Totuși, atacul lui Athletic a funcționat la parametri înalți în 2021, iar contra unei echipe deschise ca Levante ne așteptăm să vedem goluri de ambele părți. Gazdele au un procentaj de 71% la general și 75% în jocurile de acasă în privința pariului GG, în timp ce Bilbao stă bine în deplasare, cu 64%. Astfel, pronosticul 'Ambele Marchează’ are o cotă excelentă pentru contextul dat, 1.80, și credem că ar trebui să acordăm destulă încredere celor două echipe în acest sens.

PUNCTE CHEIE:

  • 10 din ultimele 12 meciuri pe care Levante le-a disputat în La Liga s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare;
  • 6 din precedentele 7 jocuri ale gazdelor de pe propriul teren au intrat în zona pariului GG. De asemenea 9 din ultimele 11 sunt în aceeași situație;
  • În confruntările directe, 7 din cele mai recente 9 au venit cu pariul ‘Ambele Marchează’ câștigător;
  • Athletic a făcut pariul GG câștigător în 11 dintre precedentele 12 jocuri pe care le-a jucat, indiferent de competiție;
  • Bilbao a înscris în precedentele 12 jocuri disputate pe teren străin. 11 dintre acestea s-au terminat cu ambele formații printre marcatoare.