Meniu

21 Mai, la 22:00. Reușește Cadiz un nou meci bun la Levante?

La Liga a ajuns în fața ultimei etape, iar deschiderea o face unul din meciurile fără o miză concretă. Cadiz se deplasează la Levante și, chiar dacă pornește din postura de outsider, are destule argumente pentru un rezultat bun. De cealaltă parte, gazdele nu par deloc în formă și s-au plafonat total în a doua jumătate a sezonului, astfel că porțile sunt deschise pentru un rezultat bun al lui Cadiz.

Titlul se dispută în Madrid, între Atletico și Real, Villarreal, Betis și Sociedad se bat pentru evitarea locului 7, singurul care trimite o echipă din Spania în Conference League, iar Huesca, Elche și Valladolid se luptă pentru poziția a 17-a, prima peste linia retrogradării. Astfel, câteva echipe au rămas fără obiectiv înaintea ultimei etape, iar două dintre ele deschid balul ultimei runde.

Cadiz e invincibilă în casa inferioarelor

Una dintre revelațiile acestui sezon poate fi considerată Cadiz, nou-promovata cu cea mai bună prestație în stagiunea 2020/21 a La Liga. Principalul atu al echipei din Andaluzia a fost, în special, tăria de caracter în meciurile din deplasare, acolo unde a obținut câteva rezultate impresionante. Vorbim aici în primul rând de victoriile cu Real Madrid (1-0), Bilbao (1-0) sau Granada (1-0), dar și despre egalul cu Barcelona de pe Nou Camp (1-1).

Totuși, poate mai importante decât acestea au fost evoluțiile contra formațiilor din josul clasamentului, contra cărora a dus lupta pentru salvarea de la retrogradare. Clasată pe locul 12 în prezent, Cadiz nu a pierdut pe terenurile formațiilor clasate mai jos de acest loc și a reușit să obțină 3 victorii, toate la zero, dar și 4 egaluri, toate cu scorul de 1-1.

Levante e într-o criză profundă

Că tot vorbeam mai devreme de lupta lui Atletico cu Real Madrid pentru titlul de campioană, e bine de menționat că poate nu s-ar fi ajuns aici dacă nu era Levante. Trupa lui Simeone avea la trecerea dintre ani un avans considerabil față de urmăritoare, chiar dacă avea și două restanțe de disputat. Una dintre acestea a fost cu Levante, iar soarta a făcut ca aceasta să se joace chiar înainte de meciul din retur între cele două.

Echipa din Valencia a făcut egal în partida de acasă, iar apoi, 3 zile mai târziu, i-a administrat lui Atletico a doua înfrângere a sezonului, 2-0. Cu acel succes, Levante urca pe locul 8 și, practic, bătea la porțile cupelor europene. Cam pe acolo s-a și rupt însă seria bună a roș-albaștrilor, deoarece în cele 13 meciuri care au urmat, au mai câștigat doar de două ori: acasă cu Valencia, cea mai slabă echipă în deplasare din La Liga și la Eibar, pe terenul ultimei clasate.

De 7 jocuri, Levante nu a mai câștigat decât două puncte și e greu de crezut că va avea o tresărire de orgoliu tocmai în ultimul joc. Din acest motiv, mergem pe X2, care vine cu o cotă în jur de 2.00, uriașă în contextul dat.

PUNCTE CHEIE:

  • În acest final de sezon, forma lui Levante a fost teribilă. În ultimele 10 meciuri, a câștigat doar contra ultimei clasate, Eibar, timp în care a și pierdut de 7 ori;
  • Echipa din Valencia are a doua cea mai slabă defensivă din La Liga în meciurile de acasă, cu 28 de goluri primite în 18 partide;
  • În ultimii ani, cele 4 confruntări directe s-au terminat cu același rezultat: egalitate;
  • Chiar dacă nu mai are un obiectiv de câteva săptămâni după ce s-a salvat de la retrogradare, Cadiz a reușit o serie de rezultate interesantă, cu 4 victorii și două egaluri în precedentele 3 meciuri;
  • În acest sezon, echipa oaspete are un palmares bun în deplasările la formațiile clasate de la locul 13 în jos, contra cărora nu a pierdut deloc în 7 meciuri, 3 dintre acestea fiind victorii.