Meniu

B. Leverkusen – H. Beer Sheva

SE DISTREAZĂ BAYER CU OASPEȚII DIN ISRAEL?

Bayer Leverkusen este una dintre cele mai spectaculoase echipe din actuala ediție a Ligii Europa, media golurilor în cele trei etape fiind de cinci pe meci. Oaspeții de la Beer Sheva sunt, pe hârtie, mult sub nivelul nemților și e de așteptat ca Leverkusen să câștige de o manieră categorică.

Grupa C din care fac parte Slavia Praga, Nice, Bayer Leverkusen și Hapoel Beer Sheva este printre cele în care, la ora actuală, orice echipă are șanse să se califice. Nemții și cehii au câte șase puncte, în timp ce israelienii și francezii au câte trei, niciun egal nefiind înregistrat până acum. Totuși, meciurile din etapa a patra pot limpezi destul de tare calculele pentru calificare.

Leverkusen, cea mai în formă echipă din Bundesliga

Gazdele de joi seara au început puțin mai lent acest sezon, dar și când și-au intrat în ritm, au început să marcheze pe bandă rulantă. În primele trei etape din Bundesliga, Leverkusen a bifat trei egaluri și părea că va avea un nou sezon oscilant. E drept că numele adversarilor – Wolfsburg, Leipzig și Stuttgart – ar fi trebuit totuși să funcționeze ca circumstanță atenuantă, dar istoricul lui Bayern nu ajuta.

Evoluțiile ulterioare au risipit însă orice dubiu legat de capacitatea ofensivă a “aspirinelor”. În campionat, Bayer a strâns cinci victorii și a marcat de 14 ori în timpul acestui parcurs care a dus-o pânăpe locul 3 și a transformat-o în cea mai în formă echipă din Germania. Victime în traseul de mare succes i-au fost Mainz (1-0), Augsburg (3-1), Freiburg (4-2), Monchengladbach (4-3) și Arminia (2-1).

Nici în Europa lucrurile nu au stat foarte diferit, dar există o excepție, meciul cu Slavia Praga. Acolo, cehii au profitat de eliminarea timpurie a lui Bellarabi și au reușit să învingă în cele din urmă cu 1-0. În celelalte două partide, Leverkusen a învins pe Nice, 6-2 în prima etapă, și în Israel, pe Hapoel, 4-2.

Israelienii s-au cam plictisit de fotbal

Echipa din Beer Sheva vine pe Bayer Arena cu un palmares recent deloc impozant. Fără victorie din octombrie, Hapoel pare să fie victimă sigură în fața ofensivei neobosite a nemților. Din șase meciuri pe care le-au jucat de la ultima victorie și până acum, israelienii au marcat doar în două, unul dintre acelea fiind turul cu Leverkusen.

În Germania lucrurile vor sta însă altfel și e greu de crezut că vor mai reuși să înscrie de două ori în poarta lui Hradecky. Singurul aspect care ar putea să-i stânjenească întrucâtva pe cei de la Bayer este cel legat de absențe. Antrenorul Peter Bosz nu se va putea baza pe mai mulți jucători, printre care Aranguiz, Arias, Tapsoba sau Paulinho.

Chiar și așa, gazdele sunt mari favorite și nu ar surprinde pe nimeni dacă ar câștiga meciul cu Hapoel fără să primească gol. Oricum, forma și forța ofensivă de care dispune Leverkusen aproape că garantează două reprize câștigate, pariu care poate aduce un profit interesant celor dispuși să investească în el.

PUNCTE CHEIE:

  • Leverkusen are șapte victorii în ultimele opt meciuri, singura înfrângere venind la Praga, contra Slaviei, când a jucat în inferioritate din minutul 22. Golaverajul în acest interval este 24-12
  • Germanii sunt neînvinși în ultimele nouă jocuri disputate pe teren propriu în Europa League, șase dintre ele fiind victorii
  • În partida tur, Bayer s-a impus la Beer Sheva cu 4-2, după ce la pauză scorul a fost 2-2
  • Hapoel nu a mai câștigat de șapte meciuri. În perioada cu pricina, a pierdut de trei ori, iar golaverajul e 4-9
  • Israelienii au patru meciuri fără gol marcat în precedentele șase partide, trei dintre ele în deplasare