Meniu

19 Octombrie, la 22:00. Leipzig cedează pe final!

Paris Saint-Germain va spera să obțină a doua victorie consecutivă în Liga Campionilor când va primi pe Parc des Princes pe RB Leipzig, marți, în meciul din Grupa A. Echipa lui Mauricio Pochettino a mărșăluit spre o victorie cu 2-0 în fața lui Manchester City în cea mai recentă confruntare europeană, în timp ce formația germană a suferit o înfrângere umilitoare, acasă, în fața lui Club Brugge.

La PSG revin vedetele

Primul gol al lui Lionel Messi în albastru marin a meritat cu siguranță așteptarea, deoarece câștigătorul de șase ori al Balonului de Aur a marcat un al doilea gol uimitor pentru echipa sa împotriva lui Man City luna trecută, iar PSG și-a luat revanșa pentru eliminarea din semifinala de anul trecut.

După ce Idrissa Gueye a marcat un gol fulminant în minutul opt, Messi a combinat excelent cu Kylian Mbappe în a doua repriză, înainte de a trimite un șut imparabil pe lângă Ederson pentru a oferi lui PSG prima victorie europeană a campaniei și pentru a o trimite pe PSG pe primul loc în grupă.

Les Parisiens au fost ținuți la o frustrantă remiză 1-1 cu Club Brugge în prima etapă, dar se pregătesc pentru lupta cu Leipzig, după ce au obținut vineri o victorie cu 2-1 în fața celor de la Angers, o echipă de top din Ligue 1 - Danilo Pereira și un penalty târziu al lui Mbappe anulând deschiderea scorului lui Angelo Fulgini.

Este posibil ca performanțele lui PSG să fie încă sub observație, deoarece se află destul de bine în fruntea clasamentului Ligue 1, dar cu 10 victorii din 12 în toate competițiile în acest sezon, echipa lui Pochettino are cu siguranță aspectul de pretendenți la gloria continentală în Liga Campionilor.

Gazdele se mândresc, de asemenea, cu un record perfect pe teren propriu de șase victorii din șase întâlniri de pe Parc des Princes în acest sezon - marcând cel puțin două goluri de fiecare dată - și doar unul dintre ultimele 28 de meciuri din faza grupelor pe teren propriu s-a încheiat cu o înfrângere.

Angel Di Maria își ispășește în această săptămână ultimul meci din lunga sa suspendare europeană, în timp ce Keylor Navas și Sergio Ramos rămân sub semnul întrebării din cauza unor accidentări, dar nu au fost excluși din lot. Pochettino a fost nevoit să lucreze cu o echipă redusă pentru victoria împotriva lui Angers din cauza revenirilor târzii de la meciurile internaționale, dar acum Messi, Neymar, Leandro Paredes și Marquinhos sunt gata să revină pentru duelul cu vicecampioana Germaniei.

Juan Bernat și-a făcut vineri prima apariție din septembrie 2020 , când a ieșit de pe bancă pentru ultimele 30 de minute împotriva lui Angers, dar Nuno Mendes și Achraf Hakimi sunt gata să revină în zonele de fundași pentru confruntarea din această seară.

Leipzig arată ca o echipă de pluton

În timp ce Christopher Nkunku a oferit o altă scânteie strălucitoare în meciul din Liga Campionilor cu Club Brugge, bucuria echipei din Bundesliga avea să se termine aici, deoarece Marsch a asistat la o altă înfrângere dezamăgitoare la începutul sezonului pe teren propriu în a doua etapă.

Nkunku a avut nevoie de cinci minute pentru a deschide scorul după hat-trick-ul său împotriva lui Man City din prima rundă, dar campionii belgieni au replicat prin Hans Vanaken și Mats Rits înainte de fluierul de pauză, lăsând Leipzig înrădăcinată în partea de jos a clasamentului în Grupa A.

Nici în Bundesliga soarta lui Leipzig nu s-a îmbunătățit prea mult, echipa lui Jesse Marsch fiind ținută la egalitate sâmbătă după-amiază, 1-1 în deplasare la Freiburg, penalty-ul lui Emil Forsberg din prima repriză fiind anulat de reușita lui Woo-yeong Jeong din minutul 64.

Cu doar trei victorii în ultimele 10 meciuri disputate în toate turneele, viața după Julian Nagelsmann a fost la fel de dificilă cum mulți s-ar fi temut pentru Leipzig, care se află, de asemenea, la o serie de cinci meciuri fără victorie în deplasare de la victoria în fața lui Sandhausen în DFB-Pokal în august.

Leipzig a reușit să învingă PSG cu 2-1 pe teren propriu în faza grupelor sezonul trecut, dar Les Parisiens au îndreptat lucrurile cu un succes cu 1-0 pe teren propriu câteva săptămâni mai târziu, în timp ce prima întâlnire dintre cele două cluburi, în semifinalele 2019-20, s-a încheiat cu o victorie clară a francezilor cu 3-0.

Kevin Kampl și Nordi Mukiele au fost apți de joc împotriva lui Freiburg, dar Dani Olmo (accidentare la coapsă) și Marcel Halstenberg (accidentare la gleznă) vor lipsi din nou. Într-o notă mai bună, Angelino a revenit după o suspendare și ar putea lupta pentru un loc pe postul de fundaș stânga, în timp ce Mukiele și Konrad Laimer vor spera să obțină și ei rechemări în primul 11.

Fostul tânăr de la PSG, Nkunku, este al doilea după Sebastien Haller la numărul de goluri marcate în Liga Campionilor în acest sezon, iar jucătorul de 23 de ani va încerca să devină primul om care marchează în trei meciuri consecutive în competiție pentru Leipzig.

PUNCTE CHEIE:

  • PSG a câștigat ultimele 8 meciuri oficiale jucate acasă, inclusiv contra lui City;
  • PSG are 10 victorii în ultimele 12 partide oficiale;
  • Leipzig are o singură victorie în ultimele 11 deplasări, și aceea contra modestei Sandhausen, echipă aflată la retrogradare în liga a doua. În plus, a pierdut 6 din aceste deplasări, inclusiv la echipe precum Mainz, Koln sau Union Berlin și s-a zbătut pentru egaluri la formații ca Freiburg sau Bremen;
  • Leipzig nu a mișcat în ultimele meciuri cu formații de top - două înfrângeri cu Dortmund (campionat și cupă), egal și înfrângere cu Wolfsburg, înfrângeri categorice cu Bayern și Man. City;
  • Leipzig are doar 4 victorii în ultimele 17 meciuri oficiale.