Meniu

25 August, la 22:00. Monaco, eliminată din Ligă de mineri!

Shakthar Donetsk va încerca să producă o nouă surpriză în Liga Campionilor atunci când va primi vizita lui Monaco pe NSK Olimpisky, în manșa secundă a meciului de baraj. Un gol marcat în minutul 19 de Pedrinho a permis echipei ucrainene să se impună în meciul de pe Stade Louis II, iar de atunci jocul lui Monaco pe plan intern a continuat să scadă.

Shakthar, un adversar incomod

Prestațiile pline de goluri cu care Shakhtar a început să se obișnuiască sub comanda lui Roberto De Zerbi nu s-au tradus printr-o prestație dominantă în meciul tur, dar echipa ucraineană a închis bine jocul și a obținut un avantaj neprețuit grație golului lui Pedrinho din prima repriză.

Poate că Shakhtar a cadrat doar șase șuturi pe poartă, față de cele 16 ale lui Monaco, dar scorul din colțul din stânga sus al ecranului este singura statistică care contează după fluierul final, iar gazdele din această săptămână pot ajunge în faza grupelor pentru a cincea oară la rând.

Anterior, Shakhtar a evoluat direct în grupe de patru ori la rând datorită valului de dominație în prima ligă ucraineană, dar anul acesta a fost nevoită să o facă pe calea cea mai grea, după ce a terminat pe locul secund, în urma lui Dynamo Kiev. În runda anterioară a trecut fără mari emoții de Genk după două victorii la indigo, 2-1.

Echipa lui De Zerbi are, de asemenea, ochii ațintiți asupra premiului intern și s-a încălzit pentru acest meci în mod ideal cu o victorie cu 3-0 în deplasarea de la Chornomorets din weekend. Alan Patrick, Manor Solomon și Georgiy Sudakov, în vârstă de doar 18 ani, au găsit golurile.

Cu șapte victorii din opt meciuri competitive de la începutul sezonului 2021-22, minerii au fost văzuți ca outsideri categorici înaintea meciului de la Monaco, dar acum echipa franceză se confruntă această etichetă.

Dezastru pe plan intern pentru Monaco

După ce a luptat umăr la umăr cu Lille și Paris Saint-Germain până la finalul sezonului trecut în Franța, Monaco s-a prăbușit pur și simplu la începutul acestui sezon, presiunea de a jongla cu meciurile europene și interne contribuind la căderea lor.

Victoria cu 5-1 la general în fața Sparta Praga în turul al treilea al calificărilor pentru Liga Campionilor reprezintă singura rază de speranță din sezonul de până acum al lui Monaco, care rămâne fără victorie în Ligue 1 după o nouă înfrângere cu 2-0 în fața lui Lens în a treia etapă de campionat.

După o primă repriză fără goluri, atacantul lui Lens, Ignatius Ganago, a văzut cum un șut puternic al său s-a strecurat printre degetele lui Alexander Nubel și a trecut pe lângă linia de fund, iar în al patrulea minut al reprizei a doua, eroarea îngrozitoare a lui Caio Henrique i-a permis lui Przemyslaw Frankowski să îl servească pe Simon Banza pentru a înscrie și a stabili scorul final.

Având acum trei înfrângeri la rând fără gol în toate competițiile, trupa lui Niko Kovac riscă o eliminare timpurie din Liga Campionilor, dar acest lucru poate fi o binecuvântare deghizată dacă soarta lor în campionat ar continua în aceeași direcție în timpul fazei grupelor.

Monaco a mai făcut doar o singură dată călătoria la Donetsk, în primul tur al Cupei UEFA 1979-80, când a pierdut cu 2-1, însă a reușit să înatorcă soarta calificării în meciul retur, câștigat în Franța cu 2-0.

PUNCTE CHEIE:

  • Monaco vine după 3 înfrângeri consecutive în care nu a marcat;
  • Monaco a avut probleme mari în deplasare și sezonul trecut, cu o singură victorie la primele 7 clasate din campionat (chiar la PSG);
  • Shakhtar vine după 4 victorii legate și are o singură înfrângere în ultimele 11 meciuri oficiale.