Meniu

18 Septembrie, la 18:00. Lille pierde și la Lens!

Lille se deplasează pe Stade Bollaert-Delelis pentru a o întâlni pe Lens, sâmbătă după-amiază, în etapa a șasea din acest sezon de Ligue 1. Deși oaspeții sunt campionii în exercițiu, echipa gazdă este cea care are un start de campanie mai bun.

Lens, una din cele 5 echipe fără înfrângere

Renașterea lui Lens sub conducerea lui Franck Haise continuă, iar echipa din nordul Franței este în momentul de față pe locul 5, fără înfrângere, la doar două puncte în spatele ocupantei locului doi, Angers.

Aflată acum la o serie de opt meciuri consecutive fără înfrângere, care se întinde de la începutul lunii iulie, Lens pare încrezătoare în acest moment și a obținut o victorie dramatică în deplasarea de duminica trecută de la Bordeaux. Două goluri în prima repriză, marcate de Gael Kakuta și Facundo Medina, i-au pus pe les Sang et Or în control, dar Bordeaux a redus din diferență pentru ca Jean Onana să pară că va aduce egalul cu golul din minutul 88, doar că Florian Sotoca, care lovise transversala mai devreme în meci, a marcat din penalty în al șaselea minut de prelungiri.

În defensivă, oamenii lui Haise nu au fost cei mai puternici, păstrând doar o singură foaie albă în tot sezonul, dar și-au dovedit capacitatea de a lupta pentru rezultate, venind din urmă în toate cele trei remize obținute până acum în această campanie.

După ce a terminat pe locul șapte în sezonul trecut la revenirea în Ligue 1, Lens începe să creadă că poate face un pas mai departe de data aceasta și poate lupta pentru locurile europene.

Lille nu mai bate pe nimeni

Dacă Lens este în ascensiune, Lille pare să meargă în direcția opusă.

După o fereastră de transferuri sub așteptări în această vară și pierderea managerului Christophe Galtier, câștigătorul titlului, care a plecat la Nisa, Lille s-a transformat instantaneu din echipa cu cea mai bună apărare din campionat în cea de-a doua cea mai slabă, primind mai puține goluri doar decât Bordeaux, care susține în prezent clasamentul.

Au primit 11 goluri în primele cinci meciuri - prin comparație, acesta este numărul de goluri primite în ultimele 21 de partide din campania 2020-21.

Două dintre aceste 11 goluri au fost primite la sfârșitul săptămânii trecute, când golul dramatic al lui Terem Moffi în finalul meciului i-a adus lui Lorient o victorie superbă cu 2-1 și a trimis campionii de anul trecut pe locul 12 în clasament.

Les Dogues au păstrat, cel puțin, o foaie curată în timpul săptămânii, într-un 0-0 cu Wolfsburg, aflată în înferioritate numerică pentru ultiemle 30 de minute, în faza grupelor Ligii Campionilor, dar vor trebui să facă mult mai mult dacă vor măcar să participe din nou în Liga Campionilor și sezonul viitor.

PUNCTE CHEIE:

  • Cu tot cu amicale, Lens este neînvinsă în ultimele 8 meciuri (din care 5 oficiale);
  • În meciurile oficiale, Lens are doar 4 înfrângeri din ultimele 24 de jocuri;
  • Lens are o singură înfrângere în ultimele 11 partide oficiale jucate acasă;
  • Lille are o singură victorie în ultimele 6 meciuri, acasă cu Montpellier;
  • Cu tot cu amicale, Lille nu a câștigat în ultimele 6 meciuri pe teren străin.