Meniu

10 Septembrie, la 22:00. Lorient invinge campioana!

În încercarea de a construi pe prima victorie obținută în sezonul 2021-22 din Ligue 1, campioana Lille se deplasează vineri seară pe Stade du Moustoir pentru a o înfrunta pe Lorient în etapa a cincea. Echipa lui Jocelyn Gourvennec a răzbătut un succes 2-1 pe Montpellier HSC ultima dată, în timp ce gazdele au făcut o remiză 2-2 cu foștii omologi din Ligue 2, Lens.

Lorient, o forță pe teren propriu

Soarta lui Lorient și a lui Lens în sezonul 2020-21 din Ligue 1 a fost foarte diferită după ce au promovat din nou în prima ligă: echipa lui Christophe Pelissier a luptat pentru a evita retrogradarea, în timp ce Sang et Or s-a luptat pentru un loc european, ce părea atât de puțin probabil la startul competiției.

Superioritatea aparentă a lui Lens părea să strălucească în confruntarea din etapa precedentă după ce o lovitură liberă perfectă executată de Jonathan Clauss a propulsat Sang et Or în avantaj. Vârful lui Lorient, Armand Lauriente, a egalat înainte ca un șut frumos al lui Thomas Monconduit să întoarcă scorul înainte de pauză. Cu toate acestea, speranțele lui Lorient de a obține un triumf de moral pe Stade Bollaert-Delelis au fost spulberate în minutul 70, când principalul om al lui Lens, Seko Fofana, a trimits un voleu din întoarcere pe lângă Paul Nardi, iar cele două formații s-au mulțumit cu câte un singur punct.

Deși nu se poate lăuda decât cu o singură victorie în primele patru meciuri ale campaniei, Lorient are un start relativ solid - cu cinci puncte din 12 posibile - și ocupă locul șapte în clasament, sub cele șase formații care au rămas neînvinse.

În plus, cele trei meciuri în care Lorient a pierdut puncte în acest sezon au fost în deplasare, oamenii lui Pelissier obținând o victorie surprinzătoare cu 1-0 în fața lui Monaco în primul meci pe teren propriu al sezonului, luna trecută, și primesc pe Stade du Moustoir pe Lille. De la startul lui 2021, Lorient are cel mai bun procentaj în meciurile de acasă din toate echipele din Ligue 1, astfel că deplasarea campioanei nu se anunță deloc ușoară.

Gazdele au și motive în plus de bucurie - duo-ul defensiv, Houboulang Mendes și Jerome Hergault, va reveni după suspendare pentru vizita campionilor, primul urmând să-l înlocuiască pe Leo Petrot, accidentat, care a fost adus de la echipa B etapa trecută.

Lille nu pare capabilă să își apere trofeul

Înainte de a se confrunta cu echipa cu cel mai bun bilanț pe teren propriu din Ligue 1 de la începutul anului, Lille a încercat să se descătușeze în sfârșit pe teren propriu cu Montpellier înainte de pauza internațională, după ce a obținut doar două puncte în primele trei meciuri din noul sezon.

Meciul a prins viață chiar înainte de fluierul de pauză, Yusuf Yazici deschizând scorul pentru Lille, înainte ca Gaetan Laborde - care a plecat între timp la Rennes - să egaleze doar câteva minute mai târziu. Cu toate acestea, celebrul canadian Jonathan David de la Lille avea să se asigure că gazdele vor obține în cele din urmă prima victorie a sezonului.

Încă la o oarecare distanță de Angers și Paris Saint-Germain, care se află la mijlocul clasamentului, Lille, locul 10, poate intra într-o fortăreață sub forma Stade du Moustoir, dar seria de 16 meciuri fără înfrângere în deplasare - cea mai lungă serie de astfel de meciuri în prima ligă - este încă intactă.

Lille a făcut dubla cu Lorient în sezonul trecut, cu un scor general de 8-1 - câștigând cu 4-0 pe teren propriu, înainte de un succes cu 4-1 în acest meci din februarie, dar situația actuală este diferită iar meciul nu se mai anunță la fel de ușor.

Campioana continuă să se descurce fără Renato Sanches pentru încă câteva săptămâni, deoarece acesta se resimte după o accidentare la genunchi, iar în total nouă jucători ai "câinilor" și-au reprezentat țările în pauza internațională.

Canada lui Jonathan David și-a încheiat programul joi, ceea ce înseamnă că principalul om de gol nu va fi pregătit să joace vineri, în timp ce șansele de joc ale lui Zeki Celik sunt reduse după ce a ratat și bătaia cu 6-1 a Turciei în fața Olandei. Reinildo, Sven Botman și Tiago Djalo revin și ei după o săptămână solicitantă, absența celui din urmă - împreună cu semnele de întrebare asupra lui Celik - deschizând ușa pentru Jeremy Pied să prindă un loc în primul 11.

PUNCTE CHEIE:

  • Lorient a ajuns la 16 meciuri jucate acasă (din care 4 amicale) în care are o singură înfrângere, chiar cu Lille. Printre aceste meciuri, are victorii cu PSG și Monaco (chiar în acest sezon);
  • După o serie de rezultate slabe în amicale, Lille a avut nevoie de 4 etape pentru a obține prima victorie în campionat;
  • Cu tot cu amicale, Lille nu a câștigat în ultimele 5 meciuri pe teren străin.