Meniu

LIVERPOOL – ARSENAL

Rezistă londonezii tentației de a primi o “căruță” de goluri de la campioană?

Cel mai important meci al acestui week-end se joacă pe Anfield Road, luni (fotbalistic, tot week-end rămâne). Campioana Liverpool primește vizita unui Arsenal care a devenit mai prietenos ca niciodată în confruntările directe. Dacă rezultatul poate să pice cumva sub semnul întrebării, golurile numeroase sunt aproape tot timpul o regulă când vine vorba de cele două.

Marchează Arsenal revenirea cu un rezultat bun la Liverpool?

Liverpool și-a început sezonul cu două meciuri total diferite ca desfășurare. În prima rundă, campioana a fost împinsă până aproape de limită de Leeds, nou-promovata cu mari aspirații în acest sezon (4-3). În a doua rundă, “cormoranii” nu au avut aproape nicio problemă împotriva lui Chelsea, chiar dacă se aștepta ca londonezii să pună mult mai multe probleme echipei lui Klopp.

La rând, pentru Salah, Mane și compania urmează Arsenal. Echipă încă în căutări, trupa lui Arteta are trei victorii din trei în acest debut de sezon și se așteaptă să mai urce în clasament după rușinosul loc 8 de anul trecut. Însă pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie de un moral care se construiește chiar în meciuri precum deplasarea de pe Anfield.


KEY POINTS:

  • Ultimele șapte confruntări directe s-au terminat GG (și 11 din ultimele 12)
  • Liverpool a câștigat ultimele patru directe jucate acasă în Premier, marcând cel puțin trei goluri pe meci
  • Ultimele opt jocuri directe de pe Anfield s-au terminat cu minimum trei goluri pe tabelă (44 goluri în total - 5,5 goluri / meci!)
  • Ultima oară când Liverpool nu a mai înscris acasă a fost pe 8 octombrie 2018, într-un 0-0 cu Manchester City
  • Arsenal a marcat în șapte din ultimele opt deplasări în meciuri oficiale