Meniu

20 Februarie. Coșmarul lui Liverpool continuă și cu rivala Everton.

PROFITĂ EVERTON DE LIVERPOOL SAU CAMPIOANA ÎȘI REVINE?

Liverpool a pierdut cursa pentru titlu și este destul de aproape s-o rateze și pe cea pentru un loc în primele 4 ale Premier League. Fără victorie de 5 meciuri pe Anfield Road, campioana o primește pe Everton, una din victimele sale preferate. Echipa lui Ancelotti nu a mai câștigat un derby în deplasare de 22 de ani, dar acum pare momentul propice pentru așa ceva.

Manchester City s-a desprins la vârful Premier League, acolo unde are un avans de 10 puncte față de urmăritoare, iar lupta se dă acum pentru celelalte 3 locuri care asigură prezența în grupele Ligii Campionilor de la anul. Ocupate momentan de Manchester United, Leicester și Chelsea, cele trei poziții sunt râvnite cu șanse plauzibile și de West Ham, Liverpool, Everton, Aston Villa sau Tottenham. Cele două echipe de pe râul Mersey se vor înfrunta chiar sâmbătă după-amiaza într-un meci ce poate fi decisiv.

Liverpool tot așteaptă Crăciunul

Pentru Liverpool, momentul actual este dintre cele mai proaste posibile, probabil cel mai dificil din cei 5 ani sub comanda lui Jurgen Klopp. Chiar dacă au învins în turul optimilor Ligii Campionilor cu Leipzig (2-0), “cormoranii” au mult de furcă în campionat, acolo unde au fost trimiși tocmai pe locul 6 momentan.

Principala problemă a campioanei în perioada recentă o reprezintă meciurile de pe propria arenă, acolo unde nu au mai câștigat de pe 16 decembrie, când treceau cu 2-1 de Tottenham. De atunci, trupa de pe Anfield a strâns 5 meciuri de uitat, ultimele 3 fiind chiar înfrângeri: 0-1 cu Burnley și Brighton și 1-4 cu Manchester City.

Liverpool are în continuare probleme cu accidentările din zona defensivă, acolo unde Van Dijk, Gomez, Fabinho și Matip sunt în continuare accidentați, la fel și Milner sau Jota. Singurul jucător care poate fi recuperat până la ora partidei este Keita, al cărui ultim meci a fost acel 7-0 istoric obținut pe terenul lui Crystal Palace pe 19 decembrie.

Everton înscrie, dar nu mai câștigă

Pentru Liverpool, meciul cu Everton poate fi unul dintre acele jocuri în care întoarce soarta sezonului și asta pentru că rivala locală reprezintă un adversar în fața căruia i-a plăcut mereu să joace. Ultima victorie a albaștrilor datează din 2010, iar de atunci s-au jucat 23 de meciuri dintre care 11 au fost câștigate de “cormorani”. În plus, echipa antrenată actualmente de Carlo Ancelotti nu a mai câștigat pe Anfield de pe 27 septembrie 1999, o adevărată contraperformanță.

De altfel, nici în actualul moment Everton nu o duce foarte bine, singura performanță cu care se poate lăuda fiind acea victorie-thriller din Cupa Angliei, unde a trecut de Tottenham în prelungiri, grație unui gol al lui Bernanrd, după ce în urma celor 90 de minute scorul a fost 4-4! În rest, “caramelele” vin după 3 meciuri fără victorie în campionat, acolo unde a remizat cu Manchester United (3-3), a pierdut cu Fulham (0-2), dar și cu Manchester City 91-4).

Pentru că vorbim de două echipe cu jucători excelenți în ofensivă, ne așteptăm ca și de data asta prudența să fie aruncată pe geam în favoarea golurilor. Iar cota pentru GG este una foarte bună: 1.75.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultima confruntare directă, cea din tur, s-a terminat 2-2. În plus, 4 din ultimele 6 derby-uri disputate pe Anfield Road s-au terminat cu ambele formații printre marcatoare;
  • Everton nu a mai câștigat pe Anfield din 1999! De atunci, s-au jucat 24 de meciuri, 14 fiind câștigate de Liverpool;
  • Everton a înscris în precedentele 8 deplasări din Premier League și în 10 din cele 11 jocuri pe care le-a disputat pe teren străin în campionat, acolo unde a strâns un golaveraj de 18-13;
  • Oaspeții tocmai au înscris în poarta lui Manchester City și au făcut GG în 4 din precedentele 5 meciuri pe care le-au jucat (golaveraj 9-14 în intervalul indicat);
  • 4 din precedentele 5 jocuri pe care Liverpool le-a disputat în campionat s-au terminat cu ambele formații printre marcatoare;
  • Campioana Angliei a primit gol în 5 din precedentele 6 jocuri pe care le-a disputat în campionat pe Anfield, perioadă în care au scos mingea din poartă de 8 ori.