Meniu

10 Martie. Liverpool câștigă și manșa retur cu un scor identic.

FACE LEIPZIG UN MECI MARE CONTRA LUI LIVERPOOL?

Liverpool traversează cea mai dificilă perioadă de la venirea lui Jurgen Klopp, adică din 2015 încoace. Campioana Angliei bate recorduri istorice pe Anfield, în sens negativ, iar Leipzig ar putea profita de asta pentru a întoarce rezultatul din tur. Nemții se descurcă excelent în deplasare în actualul sezon, iar forma internă îi recomandă pentru o surpriză în deplasarea în Albion.

Este greu de explicat sau de înțeles cum o echipă care în ultimii doi ani a jucat pe alocuri fantastic, dar aproape întotdeauna excelent, a putut să decadă atât de tare. Este adevărat că absențele nenumărate din zona defensivă au afectat încrederea întregii echipe, dar de câteva luni încoace nici măcar atacul stelar format din Salah, Mane și Firmino nu mai dă prea multe semne de viață, lucru care altădată părea de neconceput.

Anfield s-a transformat din templu în cimitir

Până în urmă cu trei luni, principala armă a lui Liverpool erau meciurile jucate pe Anfield, acolo unde în Premier League nu mai pierduse de mai bine de 3 ani. În plus, rezultate impresionante precum acel 4-0 cu Barcelona, 3-0 cu Manchester City sau 5-2 cu Roma au fost obținute tot pe propria arenă, dar acea epocă se pare că s-a sfârșit.

Începând cu meciul din etapa de Boxing Day jucat contra codașei West Brom (1-1), campioana en titre a Angliei nu a mai câștigat niciun joc pe propria arenă. Mai mult de-atât, după încă o remiză contra lui Manchester United (0-0), Liverpool a pierdut 6 meciuri consecutive pe Anfield. Și dacă eșecurile cu Manchester City (1-4, prima victorie la Liverpool din 2003 încoace!), Chelsea (0-1) și chiar Everton (0-2) sunt de înțeles, cele cu Brighton, Burnley sau Fulham (toate 0-1) intră în categoria rezultatelor care te lasă scărpinându-te în cap.

Leipzig speră la remontada

În mod evident, acest traseu al plângerii pe care Liverpool îl traversează nu poate decât să dea încredere celor de la Leipzig. Chiar dacă au pierdut prima manșă cu 0-2, nemții au o serie excelentă în competițiile interne, acolo unde au înșiruit 8 victorii, iar un succes cu englezii nu este deloc exclus.

Julian Negelsmann, tehnicianul de 33 al lui Leipzig a fost însă respectuos la conferința de presă premergătoare meciului. “Chiar dacă au pierdut atâtea meciuri Liverpool rămâne o echipă de clasă mondială. În plus, ne-au bătut în primul meci așa că nu ai cum să nu îi respecți. Vom face tot ce putem ca să nu pierdem și știm că pentru a ne califica trebuie să marcăm de trei ori, deci înseamnă că va trebui să atacăm”, a spus antrenorul german.

În ultima perioadă, Leipzig a obținut câteva rezultate de excepție, demne de remarcat fiind victoriile cu Leverkusen (1-0), Monchengladbach (3-2) sau Wolfsburg (2-0). În plus, locul 2 din Germania se poate lăuda cu faptul că în ultimele 3 confruntări directe nu a pierdut deloc cu Bayern Munchen, cea care domină Bundesliga cu autoritate.

Dacă judecăm în funcție de formele de moment, este destul de clar că ‘2 solist’ este o variantă demnă de luat în calcul, cota de 2.90 pe care acest pronostic a primit-o fiind extrem de interesantă. Mai ales că Liverpool a câștigat prima manșă, este posibil să vedem inclusiv un succes la limită al gazdelor.

PUNCTE CHEIE:

  • Liverpool traversează cea mai slabă formă din istorie în privința meciurilor pe teren propriu în Premier League: are 6 înfrângeri consecutive și 8 meciuri la rând fără victorie;
  • În ultimele 7 meciuri disputate pe Anfield Road, campioana Angliei a marcat un singur gol. În acest timp, golaverajul este 1-10!
  • Singurele meciuri pe care Liverpool le-a câștigat în precedentele 8 apariții pe teren au fost deplasările la Leipzig și cea de la codașa Sheffield United;
  • Nemții sunt într-o formă superbă, cu 8 victorii consecutive în toate competițiile, interval în care au acumulat un golaveraj de 21-3;
  • În deplasare, ‘taurii’ au 3 victorii la rând cu același scor: 3-0;
  • Leipzig are cea mai bună apărare din Bundesliga, cu 20 de goluri primite în 24 de meciuri.