Meniu

Mackenzie McDonald – Alexander Bublik

Se poate încurca Bublik chiar pe propriul teren?

Turneul de la Nur-Sultan, din Kazahstan, ne oferă un meci interesant în chiar primul tur. Jucătorul gazdelor, Alexander Bublik (49 ATP) îl va înfrunta pe Mackenzie McDonald (209 ATP), kazahul fiind favorit după ce l-a învins pe american și acum două săptămâni la Sankt Petersburg.

Bublik este într-o formă bună pentru un jucător de nivelul său, cu un sfert de finală la Hamburg, în septembrie și o victorie în turul 1 al Roland Garros în fața lui Gael Monfils. În cadrul ultimului turneu jucat, la Sankt Petersburg, jucătorul cu o înălțime de 1.98 metri a ajuns fost eliminat în turul secund de Milos Raonic. În runda precedentă, victimă îi căzuse chiar adversarul de la meciul actual, de care a trecut în trei seturi: 2-6, 7-6, 6-4.

McDonald, de partea lui, a ajuns săptămâna trecută în sferturile challengerului de la Istanbul, dar în precedentele trei turnee nu a mai obținut decât o victorie, cu Steven Diaz, locul 173 ATP, în turul 1 la Roland Garros.

Dată fiind experiența net superioară a lui Bublik, dar și forma pe care cei doi o traversează, kazahul este favorit. Faptul că joacă în propria țară este un argument în plus pentru a paria pe victoria numărului 49 ATP.

KEY POINTS:

  • Bublik are palmares pozitiv în privința jocurilor disputate indoor pe parcursul precedentelor șase sezoane consecutive
  • McDonald nu a obținut nicio victorie în spațiu închis pe parcursul ultimelor 24 de luni în circuitul ATP. Bublik, în schimb, are numai anul acesta victorii la patru turnee și un total de șase
  • Bublik l-a învins pe american în singurul meci direct, disputat chiar săptămâna trecută la Sankt Petersburg