Meniu

NICE, ÎNFRÂNGERE SURPRIZĂ CU SLOVACKO

Înaintea celui de-al patrulea meci din etapa a patra a Ligii Conferinței Europa, Nice își poate prelungi seria de victorii la trei meciuri în toate competițiile atunci când va primi joi, pe Allianz Rivera, vizita lui FC Slovacko.

În urmă cu o săptămână, Les Aiglons au câștigat primul meci din această competiție cu 1-0 în fața cehilor, care ocupă ultimul loc în grupa D, cu un singur punct.


SEMNE DE VIAȚĂ LA NICE

Vedem în sfârșit semne de progres din partea lui Nice, care a adunat trei meciuri solide în octombrie, câștigând ultimele două meciuri și fiind aproape să se întoarcă cu un punct de pe terenul lui PSG.

Lucien Favre, care a fost criticat pentru începutul greoi de campanie al echipei (nici victorie în primele patru meciuri din toate competițiile), a readus treptat echipa pe drumul cel bun.

În acest moment, Nice ocupă locul 13 în clasamentul din Ligue 1, cu 11 puncte, după ce a trecut la limită de Troyes, cu 3-2, în weekendul trecut, după ce a condus cu 3-0 dar s-a relaxat nepermis de mult pe final..

A fost pentru prima dată când Le Gym a marcat de mai multe ori într-un meci din Ligue 1 în acest sezon, marcând cu două goluri mai mult în acele 90 de minute decât în primele patru meciuri disputate pe teren propriu pe plan intern.

În primele trei ieșiri în faza grupelor acestei competiții, Favre s-a bazat pe un corp defensiv solid, care și-a sufocat adversarii, primind până acum al treilea cel mai mic număr de goluri (două) și înregistrând săptămâna trecută al doilea meci fără gol primit în Liga Conferințelor Europa.

A fost pentru prima dată în șapte deplasări în fața adversarilor din Boemia când Les Aiglons au ieșit învingători și prima dată când au reușit să țină departe de poartă o echipă din prima ligă cehă.

Le Gym este neînvinsă în toate competițiile din acest sezon atunci când a marcat primul gol, deși a pierdut patru puncte de pe poziții câștigătoare la începutul reprizei secunde, inclusiv în a doua etapă din Conference League, când a remizat cu Partizan 1-1.

SLOVACKO ESTE ÎN DERIVĂ ȘI PE PLAN INTERN ȘI EUROPEAN

Terenul propriu nu a fost deloc un avantaj pentru Slovacko în acest sezon, care nu a reușit să obțină victoria în șase meciuri consecutive în toate competițiile pe Uherske Hradiste, inclusiv înfrângeri consecutive cu Nice și Bohemians (4-2).

În deplasare s-au simțit mai confortabil în ultima vreme, obținând cel puțin un punct în două din ultimele trei meciuri disputate în toate competițiile, câștigând precedentul meci în deplasare pe plan intern, 2-0, cu Zlin, formație ce ocupă însă penultimul loc în Cehia.

Chiar dacă în deplasare au adunat mai multe puncte, ofensiv nu au arătat cu mult mai bine și au marcat cumulat un singur gol în prima repriză în toate meciurile jucate în deplasare de la începutul lui septembrie.

În cele cinci întâlniri anterioare cu cluburi din Franța, Slovacko a obținut o singură victorie, obținând doar un singur punct în cele două vizite anterioare, fără să găsească vreodată drumul spre gol.

Martin Svedik nu și-a mai văzut echipa marcând în prima repriză de la o reușită în prelungiri pe 11 septembrie, când Slovacko a remizat 1-1 în campionat cu Mlada Boleslav.

Cele opt goluri pe care le-a primit până acum în această competiție sunt al doilea cel mai mare număr de goluri din faza grupelor, deși două dintre ultimele trei eliminări din august încoace au venit în deplasare.

În plus, așa cum se întâmplă cu echipele mai mici din campionatele inferioare ale Europei, acestea resimt deseori șocul meciurilor din 3 în 3 zile iar rezultatele dispar din toate competițiile. Cum șansele de calificare în fazele superioare ale Conference League sunt aproape nule, nu ar fi de mirare ca Slovacko să nu abordeze la capacitate maximă această partidă ci să aleagă să se concentreze mai mult pe meciul de campionat din weekend.

Chiar dacă va fi sau nu cazul unei menajări a jucătorilor formației oaspete, Nice este clar echipa mai valoroasă în acest duel și ar trebui să se impună fără mari problemele. Așadar, mizăm pe victoria gazdelor la o cotă de 1.50.

PUNCTE CHEIE:

  • Slovacko a pierdut din nou în campionat și are acum 4 înfrângeri în ultimele 5 partide;
  • În ultimele 10 partide Slovacko a înregistrat un singur succes, contra lui Zlin, echipă aflată pe penultimul loc în Cehia;
  • În meciurile europene de până acum, Slovacko nu a avut replică contra echipelor cu oarecare pretenții întâlnite: Fenerbahce, Koln și Nice în meciul tur au trecut fără emoții de formația cehă;
  • După victoria din Conference League, Nice a reușit să câștige și meciul de campionat contra lui Troyes;
  • În timp ce francezii au șanse reale la calificare, Slovacko face această deplasare fără vreo speranță reală că ar mai putea prinde una din primele două poziții.