Meniu

2 Martie. City câștigă pe final cu Wolves, dar ia gol.

INTRĂ ȘI WOLVES PE LISTA VICTIMELOR LUI CITY?

Manchester City este la această oră cea mai în formă echipă din Europa, iar seria de meciuri reușită de echipa lui Guardiola sperie, cu siguranță, orice viitor adversar. Următoarea pe listă este Wolverhampton, cea care nu are oricum un sezon strălucit, în special din cauza apatiei atacului, iar partida de pe Etihad se anunță a fi din nou un galop de sănătate pentru gazde.

Actualul sezon pare să se fi terminat deja în Premier League, chiar dacă suntem abia la începutul lui martie, cel puțin în privința titlului. Manchester City are un avans de 12 puncte față de locul 2 ocupat de concitadina United, iar forma îndoielnică a tuturor adversarelor nu o recomandă pe niciuna pentru o serie care să pună în pericol poziția actualului lider.

Guardiola îi ține în priză pentru Ligă

În ciuda avansului consistent și asigurator pe care l-au luat în fruntea Premier League, City nu se va opri aici. Este bine știută marea dorință a lui Pep Guardiola pentru acest sezon, anume câștigarea Ligii Campionilor. Iar antrenorul catalan, obsedat de detalii așa cum este, nu își va lăsa jucătorii să se relaxeze nici măcar o secundă indiferent de competiția în care evoluează. O asemenea atitudine s-ar putea reflecta și în abordarea meciurilor din Champions League, lucru pe care Pep nici nu-l concepe.

Tocmai de aceea, deși apelează des la principiul rotației între jucătorii săi, Guardiola încearcă să stoarcă de la fiecare tot ce are mai bun. S-a văzut și partida din weekend cu West Ham, care a reușit să egaleze pe finalul primei reprize, dar în cele din urmă a pierdut la fel ca toate celelalte adversare ale lui City din ultimele luni (1-2). Golurile ‘cetățenilor’ au fost marcate de Ruben Dias și John Stones, cei doi fundași centrali ai echipei din Manchester și principalii performeri ai perioadei de glorie din acest sezon. Aducerea portughezului alături de englezul de 60 de milioane l-a resuscitat și pe acesta din urmă după câteva sezoane în care intrase în dizgrația lui Guardiola, iar acum City înșiră pe bandă rulantă meciurile în care nu ia gol, lucru deloc caracteristic în stagiunile precedente.

Wolves și-a pierdut atacanții

În sezoanele precedente de la ultima promovare, Wolverhampton a impresionat datorită jocului organizat, bazat pe o apărare compactă și un atac reactiv. Față de sezoanele precedente, antrenorul Nuno Espirito Santo i-a pierdut însă pe jucătorii săi de gol cei mai importanți, iar acest lucru a început să se simtă tot mai tare. Diogo Jota a fost vândut la Liverpool, iar înlocuitorul său, Fabio Silva, încă nu s-a adaptat corespunzător, în timp ce Raul Jimenez a suferit o fractură de craniu și este indisponibil de mai multe luni.

Aflată pe locul 12 în clasament, Wolves a ajuns în situația de a marcat doar 27 de goluri în 26 de meciuri. Această cifră o pune pe locul 15 în topul eficacității, doar Brighton, Fulham, Burnley, Sheffield United și WBA stând mai prost. Totuși, în ultima lună echipa de lângă Birmingham a reușit să strângă 5 meciuri de campionat fără înfrângere, 3 dintre acestea fiind victorii: 2-1 cu Arsenal, 2-1 la Southampton și 1-0 la Leeds.

Totuși, City reprezintă alt nivel și tocmai de aceea ne așteptăm ca Wolves să aibă probleme mari în a marca în poarta lui Ederson. NGG, la o cotă de 1.50, pare un pariu destul de sigur, iar o victorie la zero a gazdelor se duce spre cota 1.70.

PUNCTE CHEIE:

  • City a câștigat ultimele 20 de meciuri, 13 dintre acestea fără să fi primit gol. Golaverajul în acest interval este unul aproape ireal: 51-7!
  • Gazdele au primit un singur gol în precedentele 8 partide jucate pe propriul teren, perioadă în care au acumulat un golaveraj de 18-1;
  • În partidele disputate contra echipelor de la locul 8 în jos, City are 9 victorii, toate fără gol primit, și un egal;
  • Wolves nu a înscris în cele 5 deplasări efectuate pe terenul echipelor de pe primele 6 locuri în Premier League, contra cărora are un golaveraj catastrofal: 0-10;
  • Ultimele 3 confruntări directe care au fost programate la Manchester au venit cu pariul NGG câștigător.