Meniu

1 Ianuarie. United câștigă după un meci disputat

VEDEM UN MECI ÎNCHIS AL LUI UNITED PE OLD TRAFFORD?

Manchester United a ajuns în acest moment pe locul 2 și echipa lui Ole Gunnar Solskjaer nu pare să se oprească aici. “Diavolii” au devenit mai atenți în apărare, mai ales în meciurile de acasă, iar vizita lui Aston Villa al doilea meci al lui 2021 în Premier League va fi un test concludent în acest sens.

La începutul lui noiembrie, după ce Manchester United pierdea acasă cu Arsenal (0-1) și zăcea pe locul 15 cu doar șapte puncte câștigate în șase etape, prohodul era cântat deja pe note înalte pentru Solskjaer. Culmea, doar rezultatele din Liga Campionilor îl mai țineau în viață pe norvegian, dar lumea fotbalului este nebună și lucrurile se pot schimba dramatic într-un timp atât de scurt.

Regina golurilor în deplasare și fana NGG-urilor acasă

Între timp, după ce câștigase la Paris cu PSG (2-1) și acasă cu Leipzig (5-0), United a reușit să dărâme găleata cu lapte și să piardă calificarea în optimile Champions League. Între timp, de pe poziția a 15-a, echipa din Manchester a ajuns pe locul 2 în campionat și îi suflă în ceafă serios rivalei Liverpool.

În acest moment, “diavolii” vin după o serie de nouă meciuri fără înfrângere, din care șapte sunt victorii, iar unele rezultate sunt de-a dreptul remarcabile. În afara remizelor cu Manchester City (0-0) și Leicester (2-2), United a obținut succese importante în deplasările la Everton (3-1), Southampton (3-2), West Ham (3-1), dar și acasă cu Leeds (6-2) și Wolves (1-0).

Dacă în deplasare procentajul de GG-uri de la meciurile lui United este maxim, cu șapte din șapte (toate cu minimum patru goluri), acasă lucrurile stau total diferit. Din opt jocuri, doar trei s-au terminat cu ambele echipe pe tabelă, în timp ce alte cinci au fost NGG: 0-0 cu Chelsea și City, 0-1 cu Arsenal și 1-0 cu WBA și Wolves.

Aston Villa și dependența de Grealish

Așa cum Manchester United îi are pe Marcus Rashford (14 goluri și opt pase de gol în toate competițiile) și Bruno Fernandes (14 goluri și nouă assisturi), și Aston Villa are cel puțin un jucător exponențial: Jack Grelish. Mijlocașul are în acest moment șase goluri și opt ultime pase, fiind cel mai bun servant al echipei sale. În zona ofensivă, alături de Grealish au mai contat vârful Ollie Watkins (opt goluri și două assisturi) și Anwar El Ghazi, care are șase reușite.

Cu un meci mai puțin disputat decât concurența, Villa se află pe locul 5, la trei puncte distanță de Everton și Leicester și la patru de adversara de vineri. Echipa din Brimingham a avut și ea o evoluție sinusoidală, dar acum e pe un trend ascendent după ce în perioada octombrie – noiembrie a pierdut patru meciuri din cinci jucate, singura victorie fiind un 3-0 cu Arsenal.

Aston Villa a primit un singur gol în cele cinci meciuri care au urmat seriei negre, chiar în ultima etapă cu Chelsea (1-1), în rest, reușind trei victorii la zero (Wolves – 1-0, WBA și Crystal Palace – 3-0) și un egal “mut” cu Burnley (0-0).

Este destul de clar că United va face un nou joc prudent, așa cum a obișnuit pe Old Trafford, iar oaspeții au și ei tendințe de NGG. 64% din meciurile lui Aston Villa s-au terminat NGG în acest sezon, al doilea procent din Premier League, iar în deplasare lucrurile stau și mai drastic: 71%. Tocmai de aceea, ne așteptăm la un nou meci închis, în care e foarte posibil să vedem goluri puține spre deloc, chiar dacă bookmakerii oferă o cotă extrem de mare pentru acest pronostic.

PUNCTE CHEIE:

  • Cinci din ultimele șase meciuri pe care United le-a disputat pe Old Trafford în campionat s-au terminat cu maximum o singură echipă pe tabelă;
  • Echipa din Manchester are nouă meciuri la rând fără înfrângere în Premier League, șapte dintre care sunt victorii;
  • “Diavolii” au șase victorii și un egal în ultimele șapte confruntări directe de pe Old Trafford, trei din care au fost NGG
  • Cele mai recente două întâlniri între cele două combatante s-au terminat NGG;
  • Șase din precedentele opt deplasări efectuate de Aston Villa s-au terminat cu o singură echipă pe tabelă, dar niciuna egal;